20 juli Bolle Buik en Bedevaart naar Domkerk

Persbericht van Vriendinnen van Margaretha

Utrecht, 15 juli 2011

Via social media is de oude traditie van de bedevaart naar Margaretha van Utrecht weer tot bloei gekomen. Op Facebook hebben de vriendinnen van Margaretha een fanpage voor haar gemaakt. Hierop hebben zwangere vrouwen elkaar gevonden en worden ervaring gedeeld. Op 20 juli, de naamdag van de heilige Margaretha, worden extra veel bolle buiken op het Domplein verwacht. Het reisdoel is de nis in de Domkerk waar tijdens een verbouwing in 1919 bij toeval een muurschildering van Margaretha werd teruggevonden. Haar altaar in de Dom van Utrecht werd al in de middeleeuwen bezocht door zwangere vrouwen in de hoop een mooi en gezond kindje te krijgen.

Bedevaart weer hip

De gezondheid van het kindje in de buik is heilig. Hiervoor worden van de ene op de andere dag eet- en leefgewoontes aangepast. Zelfs hun scepsis over een bedevaart schuiven zwangere vrouwen hiervoor graag even opzij. Het moment van toekomstdromen wordt via social media gedeeld met vriendinnen. De naamdag van Margaretha is ook als event op Facebook aangekondigd.

Onderzoek wijst uit dat het werkt

De moderne Bolle Buiken pelgrims blijken succes te hebben. Uit onderzoek van Vriendinnen van Margaretha blijkt dat honderd procent van de zwangere vrouwen na het bezoek vindt dat ze de allermooiste baby van de wereld hebben gekregen.

Dochter vernoemd naar online bedevaart

Door de online zoektocht naar de heilige Margaretha, is een van de vriendinnen van Margaretha terecht gekomen in het Belgische plaatsje Sint-Margriet Houtem. Daar staat een kerk die aan de heilige Margaretha is geweid. Naast de kerk stroomt een rivier met de naam Ysara. Deze naam bleef meteen hangen en hun mooie gezonde dochtertje heet nu Ysara. Het verhaal is te lezen op de Facebook fanpage: http://www.facebook.com/vriendinnenvanmargaretha

Achtergrond Margaretha van Utrecht

Margaretha is herontdekt in de Dom van Utrecht tijdens een verbouwing in 1919. In een nis vonden bouwvakkers het schilderij van de Heilige Margaretha van Antiochië, die bewaard is gebleven tijdens de beeldenstorm. In de middeleeuwen kwamen vrouwen van heinde en verre om zich te wenden tot Margaretha tijdens hun zwangerschap.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.facebook.com/vriendinnenvanmargaretha Bijlage:
* 20 juli bolle buiken bedevaart naar domkerk v06docx




Razende Robot Reporter