Toyota Nederland

Toyota Hilux ondergaat grote facelift

De best verkochte pick-up van Europa, de Toyota Hilux, is op veel gebieden stevig opgefrist. Niet alleen kreeg de buitenkant een grondige facelift, ook het interieur werd vernieuwd. Datzelfde geldt ook voor de 2WD aandrijflijn. Want hoewel in basis gelijk gebleven, levert de 2.5 D-4D-F dieselmotor met roetfilter in de 2WD vanaf nu geen 120 pk, maar 144 pk; net zoveel als in de 4WD. Desondanks is de 2.5 D-4D-F wel aanmerkelijk zuiniger (en dus schoner) geworden. Het verbruik daalde namelijk van 8,4 l/100 km naar 7,4 l/100 km.

In het interieur van de Hilux zijn de verschillen al net zo groot als onder de motorkap. Ten eerste onderging het dashboard een flinke make-over, waardoor ruimte ontstond voor de integratie van het Toyota Touch multimedia systeem met 6.1" kleuren touch screen. Maar ook de gebruikte materialen en de afwerking zijn sterk verbeterd.

Aan de buitenkant is de Hilux ook flink onder handen genomen. De voorkant kreeg een nieuw gezicht dankzij onder andere een aangepaste bumperpartij, nieuwe koplampen, grille en motorkap. Ook de spiegels en de achterlichtunits kregen een nieuw design, net als de 15"en 17" lichtmetalen velgen. Het uiterlijk van de 2WD is vanaf nu in lijn met die van de (traditioneel krachtiger ogende) 4WD versie.

Verder werd het trekgewicht van de 2WD Toyota Hilux sterk verhoogd van
1.800 kilo naar 2.500 kilo. Het trekgewicht van de 4WD staat nog steeds op 3.000 kilo.

De nieuwe Hilux kan vanaf vandaag worden besteld bij de Toyota-dealer voor een prijs vanaf EUR 16.450,- (exclusief BPM en BTW, grijs kenteken).