Genomineerden Prijs Beste Leerbedrijf Internationaal bekend

Persbericht van Aequor

Uit alle voordrachten zijn drie genomineerden voor de Prijs Beste Leerbedrijf Internationaal gekozen. Schoneveld Breeding uit Twello; voorgedragen door Aequor is één van deze genomineerden.

Waarom
Door toenemende globalisering hebben bedrijven steeds meer behoefte aan medewerkers met talenkennis en interculturele competenties. Daarom wordt internationale oriëntatie voor mbo'ers steeds belangrijker. De Prijs Beste Leerbedrijf Internationaal beloont organisaties die via stages hieraan bijdragen.
Naast Schoneveld Breeding zijn voorgedragen: de Zorggroep Elde uit Boxtel; voorgedragen door het Koning Willem I College en J. van Walraven BV uit Mijdrecht; voorgedragen door ROC Midden Nederland.

Criteria
Deze leerbedrijven scoren hoog op de volgende beoordelingscriteria: - de stage vergroot de kennis, (taal)vaardigheid en interculterele competenties van leerlingen rondom de (internationale) beroepspraktijk;

- er is sprake van beleid en (toekomst)visie rondom internationalisering en internationale oriëntatie voor leerlingen in het bijzonder;
- unieke kenmerken die goed zijn voor de stagiair zoals unieke sector, originele manier van omgaan met internationalisering, buitengewone inspanning en samenwerking.

Prijsuitreiking
Op 22 september 2011 wordt tijdens de Europe Challenge in Hotel Van der Valk Nootdorp de winnaar bekend gemaakt.
Het ministerie van EL&I maakt de prijs in nauwe samenwerking met Colo, MBO Raad en de Kamer van Koophandel mogelijk.

*

Links:
http://www.aequor.nl/



Razende Robot Reporter