Gemeente Zoetermeer

Fotografeer de geheimen van het Prielenbos

vogelkijkhut in het Prielenbos
Aan de rand van het Prielenbos bij een grote vogelplas staat een kijkhut. Vanuit deze hut kunt u verschillende vogelsoorten zien. Dit is een van de geheimen van het bos, dat verscholen ligt achter de Zoetermeerse plas. Fotografeer het verborgen leven van dit bos en doe mee aan de fotowedstrijd. U maakt kans op een workshop Natuurfotografie. U kunt de foto's insturen tot 15 november 2011. Het Prielenbos is een moerasbos dat op een natuurlijke manier is ontstaan. De natuur heeft hier nog steeds vrij spel. Door de seizoenen heen kent het bos vijf geheimen. Iedere maand onthullen we er een op de website en in het Stadsnieuws in de Postiljon. Deze keer: de vogelkijkhut.

Vogelkijkhut
De vogels in het Prielenbos verstoppen zich graag in het struikgewas of in een boom. Vanuit de vogelkijkhut heeft u hier goed zicht op. Zo kunt u dodaars, winterkoning, rietzanger, meerkoeten, waterhoentjes en staartmezen spotten. De grote bonte specht is er een trouwe gast, evenals de buizerd, die vaak boven het gebied cirkelt. Van tijd tot tijd huizen in dit bos ook diverse uilen. De ransuil en de bosuil hebben vogelliefhebbers al eens waargenomen. Bijzonder in dit bos is de ijsvogel die hier jaagt op vis. Hij laat zich jammer genoeg maar af en toe zien.

Hoe doet u mee?
Stuur uw foto van het Prielenbos onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer op naar prielenbosinbeeld@zoetermeer.nl (maximaal 3 foto's per inzender). U heeft de tijd tot 15 november 2011.

Ontdek de geheimen van het Prielenbos, doe mee met de fotowedstrijd 'Prielenbos in beeld'.

Biodiversiteit
De gemeente schrijft deze fotowedstrijd uit om aandacht te vragen voor een van de grootste milieuproblemen van deze tijd: de wereldwijde vermindering van de biodiversiteit. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer.