Gemeente Hoogeveen

Hoogeveen blijft starters op de woningmarkt ondersteunen

20 juli - Onlangs heeft de gemeenteraad besloten om de starterslening op de woningmarkt, met een aantal wijzigingen, voort te zetten. Met deze regeling wil Hoogeveen het woningbezit en de doorstroming op de woningmarkt bevorderen.

Aanpassingen startersregeling

De grootste behoefte van de doelgroep ligt in de prijscategorie tot 180.000 euro. Daarom zijn de maximale kosten van een te kopen woning vastgesteld op dit bedrag. Daarnaast worden er jaarlijks maximaal 45 startersleningen verstrekt. Voor dit jaar zijn er nog zeventien leningen beschikbaar. Op de nieuw te bouwen starterswoningen in Tiendeveen is bijvoorbeeld de startersregeling ook van toepassing.

Starterslening

Sinds de invoering van het startersfonds in 2005 kunnen starters op de woningmarkt een starterslening aanvragen bij de gemeente Hoogeveen. Inmiddels zijn ruim 120 startersleningen verstrekt. De lening heeft gunstige voordelen, zo is het de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij en wordt daarna - naar draagkracht- rente en aflossing betaald. Het maximaal te lenen bedrag via deze regeling is 30.000 euro.

Klik hier voor meer informatie of kijk op http://www.svn.nl/.