Politie Groningen

Woensdag 20 juli 2011

Provincie Groningen, 20-07-2011

Ruzie tussen exen leidt tot ingooien ruit

DELFZIJL - De politie heeft dinsdagavond een 49-jarige inwoonster van Delfzijl aangehouden. De vrouw had bij de woning van haar ex een ruit van de voordeur ingegooid. Bovendien stond de vrouw met een mes te zwaaien en uitte bedreigingen naar haar ex. Na haar daad was de vrouw weer naar haar eigen woning vertrokken. Op grond van de melding hebben agenten de vrouw in haar woning aangehouden. Zij werd voor nader onderzoek ingesloten in een politiecel aan de Hooghoudstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

Man hardhorig

GRONINGEN Agenten zagen dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Winschoten met zijn auto en aangekoppelde aanhangwagen op de Hereweg rijden, terwijl de verlichting van de aanhangwagen niet werkte. De bestuurder werd gesommeerd te stoppen. Bij controle van het voertuig bleek de aansluitstekker niet aanwezig. Ook waren de kentekenplaten niet aanwezig. De man kreeg een proces-verbaal, een rijverbod en de aanhangwagen moest ter plaatse worden afgekoppeld. Even later zagen de agenten de man echter weer rijden met zijn aanhangwagen op de ringweg richting Hoogezand. Weer kreeg de man een stopteken. Het voertuig werd nu in beslag genomen en aan het politiebureau geplaatst. De bestuurder werd wederom met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Inbraak in parfumeriehuis

TEN BOER In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie een melding van een inbraak in een drogisterij op het Koopmansplein in Ten Boer. Getuigen zagen na de inbraak een auto wegrijden. Op grond van het opgegeven kenteken werd een onderzoek rond Ten Boer ingesteld, maar de daders konden niet meer worden achterhaald. Bij de winkel werd vastgesteld dat een ruit was ingegooid. Uit de winkel werd een hoeveelheid parfum weggenomen. Inventarisatie van de hoeveelheid moet nog plaatsvinden. De politie doet onderzoek.

Studenten aan de haal met verkeersbord

GRONINGEN Op de J.C. Kapteinlaan heeft de politie dinsdagnacht twee studenten aangehouden. Getuigen zagen dat de beide 20-jarige mannen met verkeersborden aan de haal waren gegaan. Op de Kapteinlaan konden de mannen worden getraceerd. Zij waren in het bezit van een groot verkeersbord. Beide heren waren behoorlijk onder invloed van alcohol. Om een verder onderzoek naar de herkomst van het bord te kunnen instellen werden de beide heren voor de rest van de nacht ingesloten.

Man met gestolen iMac op pad

GRONINGEN Agenten hebben dinsdagochtend een 41-jarige Stadjer aangehouden voor heling. Zij zagen de voor hen bekende man lopen op de Noorderkerkstraat met een grote sporttas. Er stak een zilvergrijs voorwerp uit. Hij werd staande gehouden en nadere bestudering wees uit dat het om een iMac ging, inclusief toetsenbord, muis en afstandsbediening. De agenten besloten de computer voor onderzoek in beslag te nemen. De man werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij de computer op verzoek van iemand anders moest verkopen. Op het bureau werden de computeronderdelen aangesloten. Er kwam een naam te voorschijn. Op basis hiervan werd het systeem nageplozen. Het bleek dat er eerder die ochtend was ingebroken in een woning en dat de computer daar was weggenomen. De verdachte is ingesloten en de politie doet verder onderzoek.

Man berooft vrouw van fiets na botsing

GRONINGEN Een 24-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend op de Grote Markt van haar fiets beroofd, nadat zij tegen een nog onbekende man botste. Zij fietste richting de Gelkingestraat en ter hoogte van de kiosk botsten de twee. Het wiel van de fiets van de man was krom en de man werd direct erg boos. Hij pakte haar fiets vast en op het moment dat zij even niet oplette ging de man er op haar fiets vandoor. Zijn fiets liet hij achter. Die is meegenomen door agenten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man.

Man probeert mes te grijpen

GRONINGEN Agenten hebben een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging van een plaatsgenoot. De 44-jarige hield de verdachte op de trap in het pand tegen. Hij was het daar mogelijk niet mee eens. De verdachte maakte een grijpbeweging naar zijn heup en pakte een mes. Voordat hij dit kon pakken werd hij in de kraag gevat door de beveiligingsmedewerker. Hij doet aangifte en de verdachte is ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 19 juli op diverse plaatsen het verkeer.


- Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 6090, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 141 km/uur (6x boven 130 km/uur), maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Eikenlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 345, aantal overtredingen: 5 (2x niet handsfree bellen, 3x rijden door rood licht).


- Groningen, N370: aantal geregistreerde voertuigen: 5982, aantal overtredingen: 460, hoogst gemeten snelheid: 171 km/uur (motor), maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Gordelcontrole: Groningen, Kastanjelaan: aantal gecontroleerden: 80, aantal overtredingen: 2.