Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Wethouder Leo Pieter Stoel neemt certificaat Gips Recycling Nederland in ontvangst

Overhandiging certificaat Gips Recycling Nederland

Dinsdagmiddag 19 juli heeft wethouder Leo Pieter Stoel een certificaat van Gips Recycling Nederland in ontvangst genomen. Dit certificaat wordt door het bedrijf uitgereikt omdat inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân relatief veel gescheiden gips inleveren. In totaal is in 2010 circa 82 ton gescheiden gips op de milieustraat in Sneek ingeleverd. Goed voor het milieu! En het scheelt de gemeente in verwerkingskosten van het afval.

Sinds een aantal jaren is de gemeente Súdwest-Fryslân klant van Gips Recycling Nederland. Zij verwerken het gipsmateriaal tot een nieuwe grondstof voor de Nederlandse gipsplatenindustrie. Deze methode levert direct een bijdrage aan de reductie van de uitstoot van CO2. Iedere ton gipsafval die de gemeente laat recyclen geeft een besparing van 0,2 ton op de uitstoot van CO2-equivalenten.

De vaste medewerkers van de milieustraat, Jentje Sietsma en Johan de Vries zijn ook zeer trots op deze prestatie. `Wij zien het als een uitdaging om het afval op de milieustraat zo goed mogelijk te scheiden en hiermee de kosten voor de afvalverwerking in de gemeente Súdwest-Fryslân laag te houden!"

Ook op de milieustraat locaties in Bolsward en Koudum is een gipscontainer aanwezig.

undefined

Op de foto, van links naar rechts:
Martine Meijering, directeur Benelux Gips Recycling Nederland BV, Johan de Vries, medewerker milieustraat gemeente Súdwest-Fryslân, Jentje Sietsma, medewerker milieustraat gemeente Súdwest-Fryslân en Leo Pieter Stoel, wethouder gemeente Súdwest-Fryslân.