Gemeente Dantumadeel


2011

Dorpen bieden rapporten Kansen in Kernen aan

Op 18 juli 2011 boden inwoners van Damwâld, Hurdegaryp, Feanwâlden, De Falom, Burgum en Garyp hun eindrapporten Kansen in Kernen aan hun eigen wethouder aan.

Namens Dantumadiel kreeg wethouder Roelof Bos drie rapporten en namens Tytsjerksteradiel nam wethouder Houkje Rijpstra de rapporten in ontvangst. Het was een feestelijke bijeenkomst, waarbij de inwoners bedankt werden voor hun inzet.

De zes rapporten (een per dorp) bevatten een toekomstbeeld. Als De Centrale As is aangelegd verandert de provinciale weg in een gemeentelijke weg. Het project Kansen in Kernen heeft onderzocht hoe de weg weer terug kan worden gegeven aan de dorpen. Vele scenario's kwamen voorbij. De meest gehoorde discussie ging over klinkers of asfalt. Alle dorpen hebben hun plannen nu gepresenteerd aan de wethouders. Na de zomervakantie zullen de rapporten ter informatie aan de raden worden verzonden. Voor de uitvoering van de plannen hebben de gemeenten een bedrag gereserveerd. Voor het restant moet nog financiering worden gezocht.

undefined

undefined