Gemeente Echt-Susteren


Woningbouw in kleine kernen

Sinds geruime tijd is er een initiatief van 4 particulieren om woningbouw te ontwikkelen aan de Hoekstraat te Roosteren. Om de bouw van deze woningen mogelijk te maken zijn voorbereidende werkzaamheden nodig.

De werkzaamheden

De kavels worden voorzien van riolering. In overleg met de nieuwe bewoners is de nieuwe weginrichting bepaald. Tijdens de werkzaamheden zal de bestaande bomenrij worden beschermd door stamommantelingen. De huidige asfaltverharding wordt verwijderd. Na aanleg van de nieuwe riolering zal de weg weer geasfalteerd worden.

Gedurende deze werkzaamheden zal de Hoekstraat zijn afgesloten. In verband met de aansluiting van het riool in de Passtraat zal de kruising Hoekstraat/Passtraat voor een korter periode voor het doorgaand verkeer afgesloten worden. Getracht wordt de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Het bouwproces

Het project wordt grotendeels door de particuliere bouwers gefinancierd. In het kader van het opwaarderen van het projectgebied naar een voor de gemeente gewenst landschappelijk en infrastructureel niveau, verstrekt de gemeente ook een bijdrage. Het werk zal uit twee fases ( bouwrijp- en woonrijp maken) bestaan. De start van het bouwrijp maken is op 15 augustus 2011. De start van het woonrijp maken is afhankelijk van de voortgang van de woningbouw.

Â