Politie Rotterdam-Rijnmond

Drie aanhoudingen tijdens preventief fouilleeractie Rotterdam-West

Datum incident: 20-07-2011 Locatie: hudsonplein - District/dienst: Rotterdam-West

Datum publicatie: 20-07-2011 09:08

ROTTERDAM-WEST- De politie heeft dinsdagavond een preventief fouilleeractie gehouden in diverse ondernemingen op het Hudsonplein in Rotterdam-West. De politie arresteerde drie personen en heeft aan twee horeca-instellingen een waarschuwing uitgereikt voor onregelmatigheden.

Aan de actie namen diverse onderdelen van de politie deel. Zo werd een drugshond ingezet. Er was een politiehelikopter paraat om de omgeving te scannen. Mochten er verdachten vluchten dan kon deze direct ingezet worden. De politie heeft het Hudsonplein gedurende de actie afgezet.

In totaal zijn er vijf ondernemingen gecontroleerd. In één van de horecagelegenheden is een medewerker aangehouden voor bezit van softdrugs. Daarnaast was de man in het bezit van een groot contant geldbedrag. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Er wordt een verzoek tot het nemen van een bestuurlijke maatregel opgemaakt tegen het café.

In het tweede café werden ongregelmatigheden aangetroffen. Hiervoor werd een waarschuwing gegeven.

In een andere horecagelegenheid werden twee personen aangehouden wegens de Wet ID. Beide personen zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Bij de overige twee ondernemingen zijn geen onregelmatigheden aangetroffen

De actie werd gehouden om drugsoverlast in de omgeving tegen te gaan.

Het aanpakken van drugsoverlast heeft prioriteit voor de Rotterdamse politie omdat daaruit veel overlastgevende situaties en criminaliteit voortvloeien. De politie vraagt mensen dan ook om overlast en verdachte situaties altijd te melden. Dit kan bij de politie (0900-8844), maar ook bij de stichting Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).