Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 20-07-2011

Pas op: dieven actief!
SOEST - De politie waarschuwt voor inbraken en insluipingen in woningen in de wijk Klaarwater. Ondanks het aanhoudende wisselvallige weer maken vooral insluipers misbruik van openstaande deuren en ramen.

Op zondag 10 juli werd ingebroken in een flatwoning op de Haverweerd. De bewoner ontdekte bij thuiskomst de inbraak, die tussen 16.00 en 17.45 uur moet zijn gebeurd. Men kwam binnen door het slot van de voordeur te forceren. Uit deze woning werd een hoeveelheid geld, sieraden en medische apparatuur gestolen.

Een week later, op zondag 17 juli rond 16.00 uur, vond er een insluiping plaats bij een woning op de Klaarwaterweg. Terwijl de bewoner in zijn tuin aan het werk was, zag een insluiper kans om via de openstaande deur de woning te betreden en computer-apparatuur te stelen. De verdachte had slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan!

Op maandag 18 juli werd de wijk opnieuw geconfronteerd met een insluiping. In de nacht van zondag op maandag, werd een flatwoning op de Wiardi Beckmanstraat bezocht. Men kwam binnen via een onafgesloten balkondeur om vervolgens een hoeveelheid rookwaren, een portemonnee met inhoud en een fotocamera te stelen.

Verdachte situatie: bel alarmnummer 112
Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken, eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken) en bel het alarmnummer 1-1-2. Deze informatie is van groot belang voor de vaststelling van de identiteit van de verdachten en voor hun opsporing en door alert en waakzaam te zijn, kunt u zeker een bijdrage leveren.

Op de website www.stopdecriminaliteit.nl kunt u overigens zien hoeveel woninginbraken en autokraken in uw omgeving plaatsvinden en zien wat u hier zelf tegen kunt doen. In de dossiers staan zaken waarbij Politie Utrecht u om hulp vraagt bij het oplossen ervan. Kijkt u met ons mee?