Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 20-07-2011

Automobilist beschoten

UTRECHT Een automobilist werd in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 juli beschoten. Hij raakte niet gewond.

Rond 03.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Utrecht over de Amazonedreef. Vervolgens is niet geheel duidelijk wat er is gebeurd. Wat wel vaststaat is dat de auto ter hoogte van de Lamadreef door een man is beschoten. Daardoor versplinterde de achterruit van de auto. De Utrechter werd niet geraakt, reed linea recta door naar het politiebureau Utrecht noord en deed daar zijn verhaal.

Meerdere politie-eenheden gingen naar de Amazonedreef en omgeving. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat er inderdaad een schietincident had plaatsgevonden.

Aan getuigen van de schietpartij wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Autokrakers

UTRECHT Agenten hielden op dinsdagmiddag 19 juli twee jongemannen aan op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 13.50 uur zag een getuige dat vier jongens op de Bernadottelaan een autokraak pleegden en er vervolgens te voet vandoor gingen. Hij belde 1-1-2 en gaf een signalement en de looprichting van de verdachten door.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en keken in de omgeving naar de verdachten uit. Agenten zagen twee van de verdachten, jongemannen van 18 en 20 jaar uit Utrecht, op de Peltlaan ter hoogte van de Spaaklaan lopen. De twee werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij bleken als veelpleger te boek te staan en zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De andere twee verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachten voort.

Verkeerscontrole

UTRECHT Bij een verkeerscontrole op dinsdag 19 juli bleek een motorrijder dermate hard te rijden, dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Van 15.30 uur tot 19.00 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Kanaalweg, bij de kruising met de Van Zijstweg. Bij de controle schreven agenten 27 bekeuringen uit: niet dragen helm (5), niet dragen autogordel (2), niet handenvrij bellen (1), niet verzekerd (2), inhalen over voorsorteervak (1), onnodig claxonneren (1) en te hard rijden (15). Eén van de hardrijders, een 23-jarige motorrijder uit Lopik, maakte het wel heel bont. Hij reed 108 km/u, waar 50 km/u was toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tomtom in prullenbak

UTRECHT Een autokraker had in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 juli een aparte plaats om de buit van hem en zijn maatjes te verstoppen: een prullenbak.

Rond 02.50 uur kreeg de politie de melding dat drie jongemannen op de Veilinghaven aan de portieren van meerdere geparkeerde autos voelden. Agenten gingen ter plaatse en zagen de drie bij een bankje staan. Zij zagen de politie ook en liepen weg. Eén van hen liep daarbij langs een prullenbak en gooide daar kennelijk iets in.

Agenten keken direct in de prullenbak en vonden daar een lifehammer en een Tomtom met zuignap en autolader. Daarop hielden de agenten het drietal, jongemannen van 20, 21 en 25 jaar uit Utrecht, aan op verdenking van het plegen van een autokraak. Bij onderzoek in de omgeving bleek dat de Tomtom kennelijk uit een auto op de Molenstraat was gestolen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.