Rijksvoorlichtingsdienst

Bruno Bruins nieuwe voorzitter Raad van Bestuur UWV

De voormalig Haagse wethouder en oud-staatssecretaris Bruno Bruins (48) wordt voorzitter van de raad van bestuur van het UWV. Bruins zal uiterlijk 1 januari 2012 van start gaan. Hij volgt Joop Linthorst op die op 1 augustus zal vertrekken nadat hij zeven jaar het UWV heeft geleid. Bruins is momenteel lid van de raad van bestuur van Connexxion. De werknemers van het UWV zijn vandaag ingelicht over de benoeming van Bruins, zo heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt.

De nieuwe voorzitter zal leiding geven aan de veranderingen waarvoor het UWV de komende jaren staat. Er gaat in de uitvoering veel veranderen om te komen tot een sobere, robuuste en effectieve uitvoering. Het UWV staat voor de opgave haar dienstverlening te vernieuwen. Zowel voor de taken op het gebied van uitkeren en arbeidsbemiddeling als sociaal medische beoordeling. Het UWV bouwt daarbij voort op de slagen die de afgelopen jaren al zijn gemaakt.

Bruins was zes jaar raadslid voor de VVD in Den Haag en van 2000 tot 2006 wethouder en loco burgemeester in die stad. Hij was van juli 2006 tot februari 2007 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet Balkenende III. Daarna was hij onder meer waarnemend burgemeester in Leidschendam-Voorburg en sinds 2008 is hij lid van de raad van bestuur van Connexxion Holding N.V.

Noot voor redacties (