Gemeente Vlaardingen

leefbaarheidsplatform!


-

Bent u een betrokken bewoner in uw wijk? Kom naar een leefbaarheidsplatform!

20-07-2011 |

Bent u betrokken bij uw wijk en wilt u graag de leefbaarheid in uw wijk verbeteren? Zoekt u samenwerking of ondersteuning bij uw plannen voor de wijk, maar heeft u niet de juiste contacten? Dan is het leefbaarheidsplatform zeker iets voor u.

De gemeente wil graag samen met de bewoners en maatschappelijke organisaties werken aan leefbare wijken. De bijeenkomsten van deze platforms in de verschillende wijken en gebieden vinden vier keer per jaar plaats. Iedereen is uitgenodigd om mee te denken en praten. Onderwerpen die tijdens de leefbaarheidsplatforms bijvoorbeeld aan de orde komen zijn:

* jeugdoverlast

* zwerfvuil

* verkeersveiligheid

Leefbaarheidsplatforms, bewonerswerkgroepen, en bewonersplatforms zijn onmisbaar voor de samenwerking in de gebieden. Uit onderzoek blijkt dat de inzet van bewoners de sociale samenhang en de leefbaarheid in de wijken en buurten stimuleert. Betrokkenheid van bewoners is dus onmisbaar voor de verdere ontwikkeling van onze stad. Ieder platform heeft een vaste bezetting van professionals, zoals de gebiedsmanager en de wijkcoördinator. Daarnaast zijn politie, opbouwwerk en woningbouwcorporaties vertegenwoordigd.

Tijdens de zomer zijn er geen vergaderingen van de leefbaarheidsplatforms. Vanaf eind augustus gaan deze weer van start. Heeft u belangstelling een keer zo'n vergadering bij te wonen? U bent van harte welkom. Van tevoren ontvangt u ter voorbereiding de agenda en het laatste verslag.

Voor meer algemene informatie kunt u contact opnemen met de gebiedsmanager, (010) 248 4000. De verkorte versies van de verslagen vindt u op deze website.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000