Rochdale


19 juli 2011
Honderd extra studentenwoningen Boelelaan

In een rij flatgebouwen aan de Amsterdamse Boelelaan worden een vijftigtal bestaande woningen gereedgemaakt voor tijdelijke verhuur aan studenten.

De renovatie van deze gebouwen wordt namelijk uitgesteld door Woningstichting Rochdale. Samen met huisvester DUWO vormt Rochdale de DUWO Rochdale Combinatie (DRC). Er is gekeken naar een creatieve oplossing en dat levert honderd extra studentenwoningen op. De renovatie wordt op zijn vroegst pas na augustus 2012 uitgevoerd. 52 woningen worden gestoffeerd en gemeubileerd om bewoond te gaan worden door buitenlandse studenten en phd'ers.

Verouderd
Sinds 2004 verhuurt DUWO aan de Boelelaan negentig onzelfstandige studentenkamers gelegen op voormalige kantooretages in deze flatgebouwen. De kantoren waren gevestigd op de eerste verdieping van enkele woonblokken aan de Boelelaan. Omdat de kantooretages verouderd waren en vanwege de ontwikkelingen op de Zuid-As, liet Rochdale de kantoren tijdelijk inrichten voor studentenhuisvesting. Daarmee is de Boelelaan een goed voorbeeld van kantoorpanden of - in dit geval - kantooretages die (tijdelijk) omgebouwd zijn naar studentenhuisvesting.

Internationaal talent
Phd'ers hebben een bescheiden inkomen, maar worden in Nederland officieel niet als student gezien, omdat ze tijdens hun promotieonderzoek in loondienst van een universiteit zijn. Voor de Amsterdamse kenniseconomie en voor de internationale concurrentiepositie van de universiteiten is het van wezenlijk belang dat er voldoende phd'ers (promovendi) kunnen worden aangetrokken. Om internationaal toptalent aan te trekken en talent te behouden voor de stad, vindt de gemeente Amsterdam goede huisvesting voor phd'ers uitermate belangrijk.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of trolman-aalbersberg@rochdale.nl.