Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.35 uur

Utrecht, 20-07-2011

Politie zoekt getuigen mishandelingen

ZEIST De politie heeft aangiftes binnen gekregen van drie jonge mannen die in de nacht van vrijdag 24 juni op zaterdag 25 juni zonder enige aanleiding zijn mishandeld in het centrum. Alle drie de mannen moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen.

Het eerste incident vond plaats aan de Laan van Beek en Royen tussen
01.40 uur en 01.50 uur. Een 22-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg zat in een groepje van ongeveer tien personen een broodje te eten, toen een ander groepje van ongeveer tien personen hun passeerde. Zonder reden werd hij door één of meerdere personen uit dit passerende groepje in zijn gezicht geslagen.

Een tweede slachtoffer liep tussen 01.30 uur en 02.00 uur op de 2e Dorpsstraat in de richting van de Laan van Beek en Royen. Vijf jongens kwamen naar deze 21-jarige man uit Zeist toe en vervolgens werd hij door één of meerdere van hen, zonder reden hard op zijn hoofd geslagen.

Tussen 02.00 uur en 02.30 uur liep een 19-jarige man uit Zeist op de 2e Dorpsstraat in de richting van het Rond, waar hij werd aangesproken door een groepje jongens. De man gaf geen reactie en werd nogmaals aangesproken, waarna hij vervolgens uit het niets op zijn hoofd werd geslagen door één of meerdere jongens uit het groepje.

De politie onderzoekt de drie mishandelingen en is op zoek naar getuigen. Indien u informatie heeft, belt u dan met de politie van het district Binnensticht via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Indien er meer mensen slachtoffer zijn geworden van soortgelijke mishandelingen, diezelfde nacht en in de genoemde buurt, wordt ook aan hen verzocht contact op te nemen met de politie.

Politie zoekt eigenaar glazen pot

ZEIST In verband met een onderzoek is de politie op zoek naar de eigenaar van een glazen pot die werd aangetroffen in de woning van een inbreker.

Politie zoekt de eigenaar van deze geldpot.

Na onderzoek van de politie werd op 14 juli een 30-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van verschillende woninginbraken. In de woning van de verdachte werden diverse goederen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Er werd onder andere een glazen pot met geld aangetroffen. In deze pot zitten dubbeltjes, guldens, rijksdaalders en eurocenten. Ook zit er een kartonnen pakje met een opdruk van Winnie de Poeh in, waarin drie snoepjes zitten. De pot is van doorzichtig glas en er zit een opvallende zilverkleurige deksel op.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de glazen pot. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844.