Gemeente Lansingerland

Oproep voor personalia burgerslachtoffers


De Oorlogsgravenstichting is de afgelopen jaren benaderd door nabestaanden van burgerslachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn bij beschietingen en bombardementen in Nederland.

Het was hen gebleken dat de namen van hun omgekomen familieleden niet zijn opgenomen in het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting. Deze slachtoffers waren namelijk nog niet aangemerkt als oorlogsslachtoffers.

Slachterofferregister
De Oorlogsgravenstichting heeft haar statuten veranderd waardoor zij beschietings- en bombardementslachtoffers nu wel kan opnemen in het Slachtofferregister. Om dit mogelijk te maken heeft de stichting de personalia nodig van deze slachtoffers. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

* familienaam, tussenvoegsels, voornamen (voluit);
* geboorteplaats en -datum;

* overlijdensplaats en -datum;

* naam en adres van de begraafplaats en grafregistratie.

U kunt deze gegevens doorgeven via begraafplaats@lansingerland.nl. U kunt ook contact opnemen met de heer M. Brandhorst van de gemeente, telefoon (010) 800 40 00. Bij hem kunt u ook meer informatie krijgen.

Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting onderhoudt ruim 50.000 Nederlandse oorlogsgraven over de hele wereld. Het gaat hier om graven van oorlogsslachtoffers die na 9 mei 1940 gevallen zijn. De stichting houdt zich daarnaast ook bezig met het registeren van slachtoffers. Op www.ogs.nl is het slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting te raadplegen.