Politie Zeeland


---

1155-2011 Taxichauffeur geslagen in Zierikzee
Woensdag tussen 03.00 en 03.30 uur werd op het Sas in Zierikzee een 37-jarige taxichauffeur uit De Bilt door een klant geslagen.
De chauffeur had in Renesse drie mannen opgepikt die naar Zierikzee wilden. Bij het afrekenen werd hij door een van hen geslagen en vastgepakt waarna een worsteling ontstond. De drie mannen zijn er daarna vandoor gegaan en het is nog onbekend of zij geld van de taxichauffeur hebben gestolen. De taxichauffeur liep een striem op in zijn nek en een rode plek onder zijn oog.

1156-2011 Rijden onder invloed in Renesse
Op de Hogezoom in Renesse werd dinsdagavond een 53-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 4x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.

1157-2011 Babbeltruc in Kloosterzande
Dinsdag tussen 13.00 en 13.30 uur werd de bewoner van een woning op de Groenendijk in Kloosterzande het slachtoffer van een babbeltruc.
Een echtpaar met een klein kindje kwam bij hem aan de deur. Zij hingen een zielig verhaal op dat ze geen geld hadden, dat hun kind al meer dan een dag niet gegeten had en of hij ze geld konden krijgen voor melkpoeder. De man heeft het stel binnengelaten wilde hen melk geven, maar dat was niet goed, ze wilden geld hebben. Het gezin is alles bij elkaar ongeveer een uur in de woning geweest. Toen ze weer weg waren bleken er een laptop en een gsm met oplader verdwenen te zijn. Het gaat om een man en een vrouw met een getint Oosteuropees uiterlijk in de leeftijd rond de 40 jaar. De vrouw heeft lang zwart haar en een slank postuur. Zij droeg het kind op haar arm. De man heeft kort, zwart achterover gekamd haar. Ze zijn weg gereden in een oude, donkerkleurige auto, mogelijk een Nissan Sunny, voorzien van een buitenlandse kentekenplaat.
De politie wil graag in contact komen met mensen die aanvullende informatie over deze mensen hebben. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.