Gemeente Coevorden


Duiker brengt Vakantieboek Brede School naar wethouder Geert Roeles

woensdag 20 juli 2011
De duiker brengt de kist naar de wethouder Klik om te vergroten Er waren veel kinderen aanwezig Klik om te vergroten Samen met de kinderen opende de wethouder de kist Klik om te vergroten De wethouder deelt het Vakantieboek uit aan de kinderen Klik om te vergroten

Een duiker heeft een vakantiekist uit de gracht in Coevorden opgedoken met daarin strandspullen de Vakantieboeken van de Brede School. Hij overhandigde de kist in het gemeentehuis aan wethouder Geert Roeles. Met de hulp van een aantal kinderen opende de wethouder de kist en deelde hij de boeken uit aan de kinderen van de Brede School.

Vakantieboek
Alle huishoudens in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden ontvangen op woensdag 20 juli het zogenaamde Vakantieboek. Honderd pagina's met verhalen, puzzels, spelletjes en kleurplaten om een hele zomer plezier aan te beleven. Kinderen die moeite hebben met taal raken een deel van wat ze hebben geleerd in de zomervakantie kwijt. Dat komt doordat ze in de vakantie niet oefenen met taal. Door het Vakantieboek zijn kinderen ook in de vakantie op een leuke manier met taal bezig.

Werkgroep Taal
Het Vakantieboek is vorig jaar voor het eerst uitgegeven door de werkgroep Taal van de nog te bouwen Brede School in Poppenhare/Lootuinen. In de werkgroep zitten leerkrachten, leidsters van peuterspeelzaal en kinderopvang en een medewerker van de bibliotheek Coevorden. De werkgroep doet projecten die zijn bedoeld om de taalontwikkeling van kinderen in het Brede Schoolverband te bevorderen. Zij werkten vorig jaar al samen rondom de Nationale Gedichtendag en de Kinderboekenweek.

Activiteitendag
Eén van de verhalen uit het Vakantieboek wordt op woensdag 3 augustus tijdens een speciale activiteitendag `tot leven gebracht'. Deze dag is voor alle kinderen uit de wijken Poppenhare en Lootuinen en van de partners van de Brede School gratis toegankelijk. Het begint om 14.00 uur bij De Voorloper (Van Ewijcklaan 6) met het bouwen van een telereismachine en eindigt om 17.00 uur met een barbecue bij De Voorloper. Het verdere programma is nog geheim!