Gemeente Breda

20jul
Studentenhuisvesting Breda in voorbereiding
Het college heeft onder de naam StudentHousing@Breda een concept actieplan studenthuisvesting vastgesteld. Eén van de doelen is om tot en met 2014 het aantal woonruimten voor studenten met duizend uit te breiden. Verder komen er voor een aantal gebieden in Breda spelregels voor kamerverhuur.

Groeiend aantal studenten

De nota Studenthousing@Breda beschrijft hoe de gemeente samen met Bredase corporaties en hogescholen inspeelt op de ontstane druk op de studentenkamermarkt in Breda. Het aantal studenten dat in Breda komt wonen, vooral van internationale afkomst, groeit.

"We willen studenten aan Breda binden. Niet alleen tijdens hun studietijd, maar ook daarna. Over enkele jaren komen we op de arbeidsmarkt mensen tekort. Om dan aan de vraag te kunnen voldoen zijn veel mensen nodig; ook jong afgestudeerden. De vraag of een student in een stad wil wonen en daar wil blijven hangt vooral ook samen met een voldoende en passend aanbod aan woonruimte." aldus Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven.

Meer woonruimte voor studenten van betaalbare kwaliteit

StudentHousing@Breda heeft onder andere een groei van het aantal studentenwoonruimten voor ogen. Tot en met 2012 bedraagt die 500 en tot en met 2014 1.000 wooneenheden. De Bredase corporaties nemen hiervan 800 voor hun rekening.

Ook wil het college dat het aantal woonruimten met het `certificaat kamerverhuur' toeneemt. Dit certificaat richt zich onder meer op brandveiligheid en reële huurprijzen. Tegelijkertijd wordt ook gehandhaafd op ongewenste situaties.

Spelregels kamerverhuur

Om een overvloed aan kamerverhuur tegen te gaan komen er voor de wijken Tuinzigt, Doornbos-Linie, Belcrum, Brabantpark, Geeren-Noord en -Zuid en Haagpoort `spelregels kamerverhuur'. Die gaan gelden voor omwonenden, huurders en verhuurders. Doel is te voorkomen dat in deze gebieden nieuwe kamers worden verhuurd aan meer dan vier personen dan wel aan een huishouden.

Definitief actieplan

Het concept actieplan wordt voorgelegd aan het bestuurlijk overleg Studentenhuisvesting (waaraan NHTV, AVANS, Singelveste AlleeWonen en WonenBreburg deelnemen), aan de particuliere verhuurders (via Vastgoedbelang Nederland) en aan bewoners (via wijkraden).

Dit najaar legt het college een definitief actieplan voor aan de raadscommissie Ruimte.

Breda, 20 juli 2011
Deel Studentenhuisvesting Breda in voorbereiding op Twitter Deel Studentenhuisvesting Breda in voorbereiding op Facebook Deel Studentenhuisvesting Breda in voorbereiding op Hyves 19jul

Wabo-projectbesluit Emmastraat 12

JGW Beheer B.V. heeft bij de Gemeente Breda een verzoek om omgevingsvergunning ingediend voor het wijzigen van de eerste en tweede verdieping van h...
0 reacties
Deel Wabo-projectbesluit Emmastraat 12 op Twitter Deel Wabo-projectbesluit Emmastraat 12 op Facebook Deel Wabo-projectbesluit Emmastraat 12 op Hyves