Gemeente Westvoorne


Kunst bij de Meander

Beeldende kunst amuseert, ontspant,
roept herinneringen op, verwondert,
informeert, schokt, ontroertâ¦.

Kortom, beeldende kunst komt tegemoet aan de behoeften van ieder mens en heeft een positieve invloed op het welzijn van inwoners. Vanuit deze gedachte willen wij bij multifunctioneel centrum De Meander in Oostvoorne een kunstwerk plaatsen. Hoe dit eruit gaat zien en waar het geplaatst wordt, moet nog bepaald worden. Dat willen wij samen doen met bezoekers van en bewoners rondom De Meander. Om dit proces goed te laten verlopen zullen wij een werkgroep in het leven roepen, die hierover brainstormt en adviezen uitbrengt.

Twee leden van de werkgroep worden door Stichting Vergezichten geleverd. Dit zijn mensen met kennis van en affiniteit met kunst én jarenlange ervaring op dit gebied. Voor deze werkgroep zijn we verder nog op zoek naar enkele bewoners rondom en bezoekers van de Meander. De leden van de werkgroep zullen dit jaar een paar keer bij elkaar komen (frequentie wordt nader bepaald) om het proces te begeleiden.

Vindt u het een uitdaging om mee te denken over een kunstwerk bij De Meander?
Laat het ons weten en meldt u aan voor de werkgroep via email adres: gemeente@westvoorne.nl of telefoonnummer 408000. Aanmelden kan tot 5 augustus 2011.

Â