Politie Twente

Tweede verdachte aangehouden sloop monumentaal pand Saasveld (gem. Dinkelland)
Politie Twente heeft dinsdag 19 juli de 60-jarige eigenaar van een bouwbedrijf uit Haaksbergen aangehouden in verband met de illegale sloop van een boerderij aan de Westerikweg in Saasveld. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek naar de sloop en de verwijdering van asbest.

De 60-jarige Hengelose eigenaresse van het pand is weer in vrijheid gesteld. Het is in het belang van het onderzoek niet noodzakelijk haar langer vast te houden. (2011065758)

Persbericht van 15 juli j.l.: Onderzoek illegale sloop monumentaal pand Saasveld (gem. Dinkelland) Politie Twente, Bureau Milieu is 12 juli, een onderzoek gestart naar de sloop van diverse panden aan de Westerikweg in Saasveld. Het betreft een voormalige boerderij met bijbehorende schuren.

De boerderij is door de gemeente Dinkelland aangemerkt als een monument. Voor de sloop van de boerderij was een sloopvergunning aangevraagd maar deze was door de gemeente geweigerd. De schuren mochten wel gesloopt worden.

Zaterdag 9 juli heeft een bouwbedrijf uit Haaksbergen de monumentale boerderij gesloopt. Politie Twente heeft 14 juli omstreeks 10.00 uur de 60-jarige Hengelose eigenaresse aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Ook wordt onderzocht hoe de verwijdering van asbest uit de gesloopte panden is uitgevoerd. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. (2011065758)

---



Politie Twente