Gemeente Lansingerland

PERSBERICHT
Lansingerland, 20 juli 2011

Cobeco Pharma gestart met heiwerkzaamheden op Bedrijvenpark Oudeland

Op 19 juli is Hercuton gestart met de heiwerkzaamheden voor het nieuwe gebouw van Cobeco Pharma. De nieuwbouw van dit Rotterdamse bedrijf verrijst op een kavel van 3.165 m2 op bedrijvenpark Oudeland in de gemeente Lansingerland. Op het Rotterdamse bedrijventerrein Noordwest kon het bedrijf niet meer uit de voeten maar Bedrijvenpark Oudeland bood uitkomst. Cobeco Pharma Wholesale bestaat sinds 1995 en is onderdeel van de Cobeco Holding. Het bedrijf bestaat uit vijf verschillende divisies. De groothandel produceert en distribueert farmaceutische producten, erotische stimulanten, voedingssupplementen en cosmetica. Europa is de belangrijkste afzetmarkt. De groothandel voert meer dan 600 producten in het assortiment die onder verschillende merknamen in de markt worden geplaatst. Cobeco Pharma richt zich op de business-to-business markt. Bedrijven kunnen ook een Eigen Label (private label) programma voor de producten van Cobeco Pharma uitbrengen.

Toekomst
Het nieuwe bedrijfspand van Cobeco Pharma bestaat uit circa 750 m2 kantoorruimte en een hal van circa 2.000 m2. Het bedrijf heeft hiermee voldoende ruimte voor de toekomst. Het pand krijgt een robuuste en duurzame uitstraling, dat volledig voldoet aan de eisen van deze tijd. De bouwer is Hercuton, bekend om de betonbouw.
Bedrijvenpark Oudeland
Bedrijvenpark Oudeland ligt aan de noordrand van Rotterdam, in de kern Berkel en Rodenrijs. Het is een ruim 120 hectare groot dynamisch, functioneel en veilig bedrijvenpark, dat volop in ontwikkeling is. Het park speelt in op de grote behoefte aan bedrijfshuisvesting in de regio. Het is goed ontsloten door de N471, die de A12, A20 en A13 met elkaar verbindt. Om de kwaliteit van Oudeland nu en in de toekomst te waarborgen is er gekozen voor parkmanagement. Hiervoor is de Stichting Bedrijvenpark Oudeland opgericht.