Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Varsseveld - Gereedschap gestolen bij inbraak             |
|     |bedrijfsbusje                                             |

In de nacht van dinsdag op woensdag 20 juli is er ingebroken in een bedrijfsbusje aan de Nassaustraat in Varsseveld. Hierbij is onder meer gereedschap gestolen.


De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Er werd een raampje geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Toename inbraken bedrijfsauto's


De politie Noord- en Oost-Gelderland signaleert een stijging van het aantal inbraken in bedrijfsauto's. De politie adviseert bedrijven en particulieren busjes goed af te sluiten. Politieagenten letten tijdens de surveillance extra op geparkeerde bedrijfsauto's.
De autokrakers zijn vooral uit op dure en professionele (elektrische) gereedschappen. Ook navigatiesystemen zijn populair.


De politie neemt de stijging serieus en benadrukt het belang van samenwerken. Bedrijven en particulieren kunnen structurele maatregelen nemen - zoals het gebruiken van een autoalarm, speciale beveiliging op de portieren - om een inbraak te voorkomen. Zij kunnen waardevolle spullen uit de auto halen, maar dat wordt vaak als hinderlijk ervaren. Belangrijk is om de auto in het zicht te zetten. Een andere tip: parkeer het voertuig zodanig dat dieven de achter- of schuifdeur niet kunnen openen. Ook kan men buren vragen om een oogje in het zeil te houden en alert te reageren bij een verdachte situatie.


2011100313

|     |Eibergen - Wielrenners gewond bij ongevallen              |

Een tweetal wielrenners, deelnemend aan een toertocht door de Achterhoek, raakte dinsdag 19 juli gewond bij een ongeval. De één op de Molenweg en de ander op de Groenloseweg in Eibergen.


Een 59-jarige wielrenner uit Enschede sloeg rond 10.30 uur op de Molenweg met fiets over de kop. Hij fietste in een groepje mee, dat de binnenbocht nam. Op dat moment naderde een 58-jarige automobilist uit Eibergen. De wielrenner schrok hiervan, ging vol in de remmen en sloeg over de kop. Hierbij viel hij tegen de auto. De man is met diverse schaaf- en snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis.


Eerder die ochtend raakte tijdens dezelfde toertocht een Deense wielrenner gewond. Hij reed rond 09.15 uur op de Groenloseweg tegen een verkeerspaaltje aan, waarna hij een flinke buiteling maakte. Ook hij is met onder meer schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


2011099775 en 2011099782


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --