Politie Flevoland

Op heterdaad aangehouden verdachte straatroof ontsnapt aan politie

Almere, 20-07-2011 o Een 20-jarige vrouw uit Almere is dinsdagavond rond 23.00 uur slachtoffer geworden van een straatroof. In het Mandelapark werd het slachtoffer beroofd van haar BlackBerry doordat een man haar van achteren aanviel. Het slachtoffer is hierbij ten val gekomen. De dader vluchtte hierop weg in de richting van de Staatsliedenwijk.

Gealarmeerde eenheden hebben direct de omgeving uitgekamd op zoek naar de dader.

In de omgeving van de W. Dreesweg werd een verdachte aangetroffen die voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had opgegeven. De politiemensen troffen meerdere smartphones aan bij de verdachte.Tijdens de staandehouding ontstond er een worsteling.

De verdachte wist zich los te rukken en vluchtte weg de Staatsliedenwijk in. De achtervolging werd ingezet en ondanks herhaaldelijk waarschuwen en bevelen tot stoppen, staakte de verdachte zijn vlucht niet.

Hierop heeft een agent zijn dienstwapen gebruikt en waarschuwingsschoten gelost. De verdachte wist te ontkomen en vluchtte in de richting van de busbaan, nabij de Allendestraat, dieper de wijk in.

Ondanks een uitgebreide zoekactie werd de verdachte niet aangetroffen.

Medewerkers van de technisch-forensiche opsporing hebben ter plaatse onderzoek verricht.

Het straatroofteam van district Zuid onderzoekt deze zaak.

De politie is zoek naar de verdachte die voldoet aan het volgende signalement:

Een man, circa 17 tot 20 jaar oud, negroïde huiskleur tussen de 1.70 en
1.75 cm. lang,

Zwart, kort haar. Hij droeg ten tijde van de straatroof een groene jas met horizontale strepen en een blauwe spijkerbroek.

Heeft u informatie over de verdachte? Belt u dan met 0900-8844, desnoods anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000