Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

Wmo-podium

---

Stadsdeel Zuid zoekt leden voor Wmo-podium

Stadsdeel Zuid zoekt vrijwilligers voor het Wmo-podium

20 juli 2011

Stadsdeel Zuid zoekt vrijwilligers voor het Wmo-podium. Dit is een klankbordgroep die het stadsdeel adviseert over actuele onderwerpen binnen de Wmo. Het stadsdeel zoekt bewoners van Zuid die deskundig zijn op het gebied van de Wmo vanuit hun (vrijwilligers)werk, of omdat zij ervaring hebben vanuit een van de aandachtsgroepen die vallen binnen de Wmo.

Het stadsdeel zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten voor de bewoners van Zuid op het gebied van de Wmo. Zij moeten inhoudelijke kennis hebben van de Wmo, of ervaring hebben met een van de aandachtsgroepen (mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking, ouderen, jongeren en jong-gehandicapten, dak- en thuislozen, mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, mantelzorgers en vrijwilligers). Daarnaast is een brede blik nodig om de belangen van alle doelgroepen te waarborgen
Vrijwilligers zijn ongeveer een halve dag per week bezig (ook overdag), afhankelijk van de onderwerpen die spelen. Zij ontvangen een onkostenvergoeding.

Leden van het Wmo-podium moeten wonen in het stadsdeel en mogen niet in dienst zijn van Stadsdeel Zuid of deel uit maken van de stadsdeelraad, noch een subsidierelatie als welzijnsaanbieder hebben met het stadsdeel.

Meer informatie

---