Royal Haskoning


Maartje Bouvy finalist Vrouwelijke Topmanager van het Jaar 20-07-2011
Financieel directeur Maartje Bouvy van Royal Haskoning is met drie andere topvrouwen geëindigd in de finale voor de titel Vrouwelijke Topmanager van het Jaar 2011. Op 23 november presenteren de topvrouwen zich tijdens de eerste Women's Conference Europe in Amsterdam aan de jury, waarna de winnares bekend wordt gemaakt.
De 39-jarige Maartje Bouvy had een mooie carrière bij Unilever achter de rug toen ze in 2008 door voormalig bestuursvoorzitter Jan Bout van Royal Haskoning werd gevraagd om bij het advies- en ingenieursbureau in dienst te treden. Ze leverde een bijdrage aan de resultaten door te focussen op werkkapitaal, bezettingsgraad en marges. Deze prestaties bleven niet onopgemerkt bij de jury van de Vrouwelijke Topmanager van het Jaar verkiezing onder leiding van voormalig NS-topman Aad Veenman.

Bouvy werd samen met tien andere vrouwen genomineerd voor de titel en eindigde na de eerste schriftelijke ronde bij de laatste vier. Daaruit komt een beeld naar voren van een authentieke vrouw die niet bang is om haar kwetsbare kant te laten zien. Een typische `girl next door' die een drukke baan weet te combineren met een gezin met vier kinderen. Een dienend en duurzaam leider met een groot relativeringsvermogen, een gezonde dosis humor en een pleitbezorger van diversiteit omdat het in haar ogen leidt tot betere prestaties op alle niveaus van een bedrijf.

Royal Haskoning is trots op haar plaats bij de laatste vier en wenst haar veel succes op 23 november in Amsterdam.