Academisch ziekenhuis Maastricht

Huub Adriaens ambassadeur Loop met je dokter Publicatiedatum: 19-07-2011 Bron: HFL Auteur: SdC Datum: 19-07-2011

De Mastrichtse volkszanger Huub Adriaens wordt ambassadeur van Loop met je dokter. Op zaterdag 1 oktober wandelen de deelnemers van dit evenement vijf of tien kilometer, samen met een arts van het Maastricht UMC+. Zo strijden zij tegen hart- en vaatziekten.

Vorig jaar presenteerde Adriaens Loop met je dokter voor het eerst en trad hij op bij de finish. Voor hem aanleiding om dit jaar volgens eigen zeggen: 'een actieve ambassadeur' te worden. Hij laat fans zien hoe je reanimeert, roept Limburgers op mee te lopen en is zaterdag 1 oktober gastheer bij de start en finish.

Zanger Huub Adriaens Huub Adriaens is één van Limburgs meest populaire volkszangers. Als rasechte Limburger zingt hij in het dialect. Hij heeft inmiddels tien cd's uitgebracht met 'echte meezingers'. "Er is in ons land te weinig aandacht voor hart- en vaatziekten. Veel mensen denken dat je een hartaanval niet kunt voorkomen, terwijl je juist héél veel kunt doen. Bijvoorbeeld met een project als Gezond a la Carte, dat advies biedt voor een gezonde leefstijl", aldus de ambassadeur.

Natuurwandeling Op zaterdag 1 oktober om 13.00 uur geeft burgemeester Martin Eurlings het startschot. De wandelaars, waaronder hartpatiënten, hun familie, vrienden en andere belangstellenden vertrekken bij Kasteel-Oost. De tocht brengt hen dwars door de bossen van Valkenburg.

Strijd tegen hart- en vaatziekten Elke wandelaar van Loop met je dokter haalt in de maanden voor oktober 150 euro sponsorgeld op voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Wandelaars kunnen zich opgeven via www.loopmetjedokter.nl. Het opgehaalde sponsorgeld gaat naar drie betekenisvolle projecten van het Maastricht UMC+: reanimatieonderwijs, Gezond à la Carte en De Maastricht Studie. Voor meer onderzoekfondsen van het Maastricht UMC+: zie Health Foundation Limburg