Nederlandse Tafeltennisbond


Gommers, Leppers en Tromer naar 2de ronde junioren enkelspel EK-jeugd 20-7-2011

Rajko Gommers, Pepijn Leppers en Laurens Tromer hebben zich bij de laatste 64 spelers geschaard op de EK-jeugd. In het Russische Kazan boekten zowel Leppers als Tromer overwinningen in zeven games, waarbij vooral de zege van Leppers op de sterke Rus Kirill Tsjetinkin opviel. In de tweede ronde krijgen de jongens junioren donderdag met zeer sterke opponenten te maken.

Koen Hageraats redde het niet in de openingsronde van de EK-jeugd. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Leppers kwam tegen de Rus Tsjetinkin vlot op een 2-0 achterstand en leek ook 3-0 te moeten toelaten. De inwoner van Papendal pakte alsnog de derde game met 11-9 en kantelde zelfs de wedstrijd in een 3-2 voorsprong. Bij een 6-0 voorsprong in de zesde game had hij de knappe zege zo goed als binnen, maar verloor alsnog met 9-11. Veerkracht was het toverwoord, want in de beslissende games haalde hij met 11-3 overtuigend uit.

De Turkse qualifier Mirac Kahraman bezegelde in de landenwedstrijd nog het lot van Oranje, maar Rajko Gommers nam in het enkelspel revanche. De linkshandige eerstejaars junior verloor nog wel de eerste game, maar veegde daarna de vloer aan met Kahraman: 11-6, 11-5, 11-6 en 11-4. Zo makkelijk ging het bij Laurens Tromer, die onlangs nog de Luxemburg Open won, zeker niet tegen de Wit-Rus Andrej Fiodarau. Hij kwam 2-1 en 3-2 voor, maar pakte pas met 11-5 in de zevende game de zege.

Gommers gaat het in de tweede ronde opnemen tegen de nummer twee van Europa: Tristan Flore. Hij wist dinsdag met de Fransen beslag te leggen op het kampioenschap in het landentoernooi. Voor een plaats bij de laatste 32 treft Leppers eveneens een sterke opponent in Hampus Söderlund, de Zweedse nummer zes van Europa. Ook Laurens Tromer mag zijn borst nat maken: de Serviër Dragan Subotic is als achtste geplaatst.

In de eerste ronde viel het doek voor Koen Hageraats en Ewout Oostwouder die beiden tegen goede tegenstanders kansen hadden. Hageraats verloor van de Pool Lukasz Nadolski (2-4). Oostwouder kwam snel achter tegen de Oostenrijker Stefan Leitgeb, maar knokte zich terug tot 2-3. In de zesde game had hij goede mogelijkheden om definitief terug te komen tot 3-3, maar ging toch met 9-11 onderuit.

De jongens junioren komen woensdag ook nog uit in het gemengd dubbelspel. De partijen in het jongens dubbelspel staan pas op vrijdag gepland.

Tweet

Programma & Uitslagen enkelspel/dubbelspel/gemengd dubbelspel

Bekijk alle gedetailleerde uitslagen en het programma op www.nttb.nl/ejk.

NTTB/HH