Nederlandse Tafeltennisbond


Drie Nederlandse meisjes junioren bij laatste 64 enkelspel EK-jeugd 20-7-2011

Alice Barendregt en Dianne Overbeeke hebben hun openingspartij in het enkelspel bij de EK-jeugd winnend afgesloten. Ze voegen zich in de laatste 64 bij titelhoudster Britt Eerland die in de eerste ronde een bye had. Barendregt klopte met 4-0 eenvoudig de Turkse Sedef Karadag. Overbeeke rekende in zes games af met de Sloveens Katja Gutnik die rond dezelfde positie als de Nederlandse op de Europese ranglijst staat. De tweede ronde in het meisjes junioren enkelspel wordt donderdag in het Russische Kazan gespeeld.

Alice Barendregt boekte een simpele overwinning in de openingsronde van de EK-jeugd. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Ook Rianne van Duin kwam in de openingsronde van het enkelspel in actie. Zij moest haar meerdere erkennen in de Slowaakse Lucia Truksova (0-4). In de tweede ronde spelen Barendregt en Overbeeke tegen goede tegenstanders. Barendregt ontmoet de als dertiende geplaatste Russische Anna Blatsjko. Overbeeke neemt het op tegen - bij dit EK-jeugd niet geheel fitte - Anna Krieghoff. De Duitse is als zesde geplaatst in Kazan. Ook Britt Eerland kent inmiddels haar opponente: de Wit-Russische Yana Drikina.

De meisjes junioren komen woensdag ook nog uit in het gemengd dubbelspel. De partijen in het meisjes dubbelspel staan pas op vrijdag gepland.
Tweet

Programma & Uitslagen enkelspel/dubbelspel/gemengd dubbelspel

Bekijk alle gedetailleerde uitslagen en het programma op www.nttb.nl/ejk.

NTTB/HH