Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

cursussen ESF sectoraanvraag 2011

AGF (Groentezaken)

Minimaal 35% ESF-subsidie op cursussen ESF sectoraanvraag 2011

20/07/2011

Midden- en kleinbedrijven (mkb-detailhandelsondernemingen met
Dit sectorproject mkb-detailhandel is nadrukkelijk bedoeld voor kleine detailhandelsondernemingen. Hiertoe behoren ook franchiseondernemingen die vallen onder de categorie mkb-bedrijf. Deze bedrijven kunnen zelf één of meerdere aanvragen indienen voor de in de tool opgenomen cursussen of trainingen.
Ook zijn er in deze mkb-sectoraanvraag weer
BBL-detailhandelsopleidingen opgenomen.

Het Agentschap SZW heeft voor de tender 2011 voor een BBL-opleiding een maximaal bedrag aan subsidiabele kosten vastgesteld van EUR 3.700 per schooljaar per leerling. In deze prijs, die verder niet onderbouwd hoeft te worden met een factuur, is rekening gehouden met alle kosten die het erkende leerbedrijf maakt om de BBL-medewerkers op te leiden.

Om het beschikbare budget op een zo eerlijk mogelijke wijze te verdelen over de geïnteresseerden, is het aantal BBL-deelnemers dat per MKB-bedrijf kan worden opgevoerd door de Stichting Opleidingsfonds HBD (SOH) vooralsnog gemaximeerd op 5. Grootwinkelbedrijven zijn vooralsnog uitgesloten van inschrijving voor BBL opleidingen, maar kunnen wel in beperkte mate inschrijven op de andere algemene, sectorbrede- en branchespecifieke opleidingen in de ESF-tool.
Voor verdere informatie verwijst de SOH u naar www.hbd.nl\esf.

ESF-aanvragen 2011 grootwinkelbedrijven goedgekeurd Naast bovengenoemde ESF-subsidie aanvraag voor de midden- en kleinbedrijven, heeft de SOH in februari 2011 voor 15 grootwinkelbedrijven ESF-subsidie aanvragen ingediend met een totaalbedrag aan subsidie van ruim EUR 3 miljoen. Alle 15 aanvragen zijn door het Agentschap SZW goedgekeurd.