Belgische Federale Overheid


Datum: 20 juli 2011

Ontslagbescherming bij vaderschapsverlof

Werknemers die gebruik willen maken van hun recht op vaderschaps- of geboorteverlof kunnen zich binnenkort beroepen op een ontslagbescherming. Deze bescherming verbiedt de werkgever een arbeidsovereenkomst eenzijdig te beëindigen gedurende de periode van schriftelijke kennisgeving aan de werkgever tot drie maanden na die kennisgeving. Ontslag om redenen die geen verband houden met de verlofopname blijft wel toegestaan.
Leeft de werkgever deze ontslagbescherming niet na, dan is hij een forfaitaire vergoeding verschuldigd aan de werknemer gelijk aan drie maandlonen bovenop een eventuele verbrekingsvergoeding.

Deze ontslagbescherming is van toepassing op alle werknemers die vanaf 30 juli 2011 hun werknemer schriftelijk op de hoogte brengen van het opnemen van hun vaderschapsverlof.

Meer info vindt u op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Externe link

Ontslagbescherming omgezet vaderschapsverlof uitgebreid

De arbeidswet voorziet, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om het moederschapsverlof om te zetten in vaderschapsverlof. Dat is mogelijk wanneer de moeder van de pasgeborene overlijdt of gehospitaliseerd wordt. Tot nu was de ontslagbescherming, gekoppeld aan dat vaderschapsverlof, beperkter dan de ontslagbescherming van het moederschapsverlof. Een nieuwe wet zorgt er nu voor dat vaders met een omgezet vaderschapsverlof dezelfde ontslagbescherming genieten als de moeder.

Het omgezette vaderschapsverlof wijzigt specifiek op twee punten:
* De forfaitaire vergoeding waarop een werknemer recht heeft na ontslag om redenen die verband houden met het opnemen van het omgezet vaderschapsverlof wordt, naar analogie met de moederschapsbescherming, opgetrokken van drie naar zes maanden loon.

* De ontslagbescherming gekoppeld aan het omgezette vaderschapsverlof wordt verlengd tot een maand na het einde van het vaderschapsverlof. Dit is eveneens dezelfde periode die geldt bij moederschapsbescherming.

De wijzigingen zijn van toepassing op elk ontslag dat valt vanaf 30 juli 2011.

Meer info vindt u op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Externe link