Nederlandse Tafeltennisbond


EK-jeugd: Openingszeges voor Nikki Eerland en Kim Vermaas in enkelspel 20-7-2011

Met overwinningen in hun eerste partij zijn Nikki Eerland en Kim Vermaas goed begonnen aan hun individuele toernooi bij de EK-jeugd 2011 in het Russische Kazan. Vermaas, als 24ste geplaatst in het meisjes cadetten enkelspel, elimineerde in vier games de aspiraties van de Armeense Svetlana Jeghiazarian. Eerland zette een 4-1 neer tegen de Sloveense Tamara Pavcnik. Ook in het gemengd dubbelspel wisten de Nederlandsen met winst te beginnen.

Zowel Nikki Eerland (links) als Kim Vermaas begonnen goed aan hun individuele EK-jeugd. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB

In de tweede ronde van het enkelspel gaat Vermaas het opnemen tegen de Oekraïnse Oleksandra Gaidei. Eerland heeft een zware kluif aan de als zestiende geplaatste Française Audrey Zarif. In het gemengd dubbelspel versloeg Vermaas aan de zijde van Khatchanov met 3-1 de combinatie Martin Koblizek en Lucia Ivanova uit Tsjechië en Slowakije. In de tweede ronde speelt het als 27ste geplaatste Oranjeduo tegen de Noren Bendik Thorrfinsson en Sara Berner. De winnaars plaatsen zich voor de laatste 32.

Die mogelijkheid is er ook voor Bas Hergelink en Nikki Eerland. Zij klopten in ronde één met 3-0 Erik Berge-Saue en Ilka Doval uit Noorwegen. In de tweede ronde staat het als 21ste geplaatste koppel Jorge Costa/Rita Fins uit Portugal aan de andere zijde van de tafel. De meisjes cadetten komen donderdag dus weer in actie in zowel enkelspel- als gemengd dubbelspel. De partijen in het meisjes dubbelspel staan pas op vrijdag gepland.

Tweet

Programma & Uitslagen enkelspel/dubbelspel/gemengd dubbelspel

Bekijk alle gedetailleerde uitslagen en het programma op www.nttb.nl/ejk.

NTTB/HH