Gemeente Soest

Ook in de zomer volop groenonderhoud te doen

20 juli 2011

Het dagelijks onderhoud aan het openbare groen in de gemeente Soest is volop in uitvoering. Wie denkt dat er in de zomer alleen maar geschoffeld wordt of het gras gemaaid, heeft het mis. Juist in deze periode is het nodig om de bomen te snoeien. In 't Hart, Soestdijk en op bedrijventerrein De Grachten is de bomenploeg van Eemfors al begonnen met het snoeien.

Bij het snoeien van de bomen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de flora en fauna. De bomen met nestjes worden daarom op een ander moment onder handen genomen.

Als de bomen in het blad staan is het makkelijker vast te stellen waar dood hout zit en kunnen we met het wegnemen van takken goed rekening houden met de vorm van de kroon.

Gesnoeide takken worden op hopen gelegd en aan het eind van de week versnipperd en afgevoerd. Bij het snoeien wordt een hoogwerker ingezet om goed boven in een boom te kunnen snoeien.

Waar nodig worden (verkeers)maatregelen genomen om het snoeiwerk veilig te laten verlopen. Enige hinder als gevolg van het uitvoeren van snoeiwerk is niet te voorkomen maar wordt wel tot een minimum beperkt.

Onderhoud

Inwoners die willen weten welke afspraken de gemeente met Eemfors heeft gemaakt voor het onderhoud van het openbare groen, kunnen terecht op deze website:

openbare ruimte

Een melding maken over het onderhoud van de openbare ruimte? Neem contact op met het meldpunt woonomgeving, telefoonnummer (035) 6093666. Het Meldpunt Woonomgeving is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur.Buiten deze tijden is het mogelijk een bericht in te spreken.