UNICEF


Crisis in Hoorn van Afrika: oproep

Jij kunt meehelpen met de actie van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de Hoorn van Afrika
2011-07-20

20 juli 2011

Het zal weinig Nederlanders ontgaan zijn: in de Hoorn van Afrika heerst een humanitaire crisis. Aanhoudende droogte, het conflict in Somalië en hoge voedselprijzen zorgen in deze regio voor een ongekende noodsituatie. Bijna elf miljoen mensen lijden onder de gevolgen, met name in Somalië, Kenia en Ethiopië. Twee miljoen kinderen zijn ondervoed en bijna 500.000 kinderen zijn er zo slecht aan toe dat hun leven in gevaar is.

Jij kunt helpen

De Hoorn van Afrika heeft onze hulp dringend nodig. De Samenwerkende Hulporganisaties, waar UNICEF deel van uitmaakt, hebben daarom Giro 555 opengesteld voor donaties. We proberen zoveel mogelijk geld op te halen en daar kun jij bij helpen.

o Ben je actief op Twitter, Hyves en Facebook? Wij zouden het dan zeer op prijs stellen als je je volgers en vrienden oproept om geld over te maken naar Giro 555. Je kunt verwijzen naar www.giro555.nl, waar bezoekers direct kunnen doneren.

o Je kunt op Twitter berichten van UNICEF en de Samenwerkende Hulporganisaties retweeten. Het Twitter-adres van UNICEF is www.twitter.com/unicefnederland, dat van de Samenwerkende Hulporganisaties is www.twitter.com/giro555tweets.

o Word vriend van onze Facebook-pagina en 'like' onze berichten. Ons adres: www.facebook.com/unicefnl.

o Spontane initiatieven ter ondersteuning van deze actie zijn natuurlijk ook van harte welkom.

UNICEF kan haar werk doen mede dankzij de opbrengsten van Giro 555.

Mail je acties naar 555@unicef.nl

Als je actie voert voor de Hoorn van Afrika, dan horen we dat uiteraard graag! Je kunt verslagjes, foto's en video's mailen naar 555@unicef.nl. Wij zorgen er dan voor dat de website www.giro555.nl hieraan aandacht besteedt.

Alvast heel hartelijk dank voor je medewerking!