Provincie Noord-Holland

Karavaan aan de Westfriese Omringdijk

20 juli 2011 -

Theaterfestival Karavaan reist nog t/m 31 juli langs de dorpen en steden aan de Westfriese Omringdijk.

De provincie wil de historische dijk behouden, ontwikkelingen en de publieke aandacht vergroten. Karavaan wordt daarom mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

Dit jaar reist Karavaan voor de laatste keer langs dorpen en steden aan de Westfriese Omringdijk. Gedeputeerde Elvira Sweet heeft het festival op 15 juli officieel geopend. Drie jaar lang heeft Karavaan in het thema gestaan van de veranderende identiteit van het Westfriese landschap. Verhalen over de schaalvergroting van de melkveehouderij, het einde van een tuinderstijdperk, de laatste botterschippers en het prachtige weidse Westfriese land zijn verbeeld en beleefd in locatievoorstellingen, straattheateracts, experimenten en gesprekken. Karavaan voelt zich thuis en is trots op Westfriesland en haar bewoners en reist nog eenmaal met veel plezier over de 126 kilometer lange dijk.

Bijzonder monument als podium
Karavaan is onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. De provincie wil de Westfriese Omringdijk behouden en ontwikkelingen. Deze dijk is een bijzonder provinciaal monument, van grote landschappelijke en toeristische waarde. De dijk vormt het podium voor verschillende culturele en toeristische initiatieven, waaronder dus het festival de Karavaan. Noord-Holland wil de publieke aandacht voor de dijk vergroten en daarmee ook de toegankelijkheid ervan. Op 23 juli staat de dijk ook centraal tijdens de publieksdag bij Nuwendoorn (Harenkarspel), onderdeel van het programma Onze Dijken 2011.

---