Rochdale


20 juli 2011
Far West verdeelt woningen

Per 31 december 2011 beëindigt Far West haar activiteiten. De oprichters, De Key, Rochdale en Stadgenoot, verdelen nu de wooncomplexen.

De verdeling van de wooncomplexen onder de drie woningcorporaties De Key, Rochdale en Stadgenoot, wordt op zo'n manier gedaan dat de woningen van elke corporatie zoveel mogelijk in één gebied liggen. Zo kunnen de corporaties het beste werken aan onderhoud, beheer, leefbaarheid, en de verdere ontwikkeling van de wijken. Voor sommige huurders betekent dit dat ze per 31 december een nieuwe verhuurder krijgen. De betrokken huurders hebben hierover informatie ontvangen.

Definitieve besluitvorming
De verdeling is tot het najaar van 2011 nog onder voorbehoud. Want ook de minister en de Belastingdienst moeten naar het voorstel kijken. Echter, de verwachting is dat er niets meer verandert aan de verdeling.

Vertraagde stadsvernieuwing plannen
Voor sommige wooncomplexen zijn vanwege de beëindiging van Far West en de verdeling de vernieuwing- of bouwplannen (tijdelijk) stopgezet. Far West heeft de bewoners van deze complexen geïnformeerd over het uitstel van de plannen (sloop, renovatie). De nieuwe verhuurder gaat de verdere aanpak bepalen. Op dit moment kunnen we helaas nog niet meer vertellen.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.