Gemeente Winterswijk

Een startduik in het Strandbad Winterswijk

Een startduik in het Strandbad Winterswijk

20 juli 2011
Hoge duiktoren en springplank officieel in gebruik genomen door zwemster Lianne Slagter

Op woensdag 20 juli zijn de duiktoren en de springplank in het prachtig gerestaureerde Strandbad officieel in gebruik genomen. Het 16-jarige Winterswijkse zwemtalent Lianne Slagter gaf het startsignaal, waarna zweminstructeurs van Stichting Zwembaden Winterswijk de eerste officiële duik van de gerestaureerde hoge duiktoren en de springplank namen.

De duiktoren met een springniveau van drie meter is voorzien van een nieuwe trap, hekwerk en een duikplank en voldoet helemaal aan de veiligheidseisen van deze tijd. Daarnaast is er aan de andere kant van de steiger een springplank van één meter gerestaureerd en ook voorzien van een duikplank. De afgelopen weken zijn nog enkele (water)speeltoestellen op het strand geplaatst en kunnen badgasten nu ook terecht in de kiosk op het strand voor een hapje en drankje. Met deze laatste werkzaamheden is het restauratieproject Strandbad, dat zo'n twee jaar in beslag heeft genomen, officieel afgerond. Als de temperatuur 20 graden of hoger is kan er in de zomermaanden dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur gezwommen worden in het natuurbad. Meer informatie is te vinden op www.strandbad.nl of www.zwembad-jaspers.nl.

Zwemtalent Lianne Slagter

Hoewel het Winterswijkse zwemtalent Lianne Slagter met het oog op een verhoogd risico op blessures zelf niet mag duiken van de duikplank vond ze het wel heel leuk om het officiële startsignaal te geven. Lianne is al sinds haar 6e levensjaar actief met wedstrijd zwemmen en is uitgegroeid tot een groot zwemtalent in Nederland. In 2010 behaalde zij tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen op 15-jarige leeftijd goud op haar favoriete afstand de 50m schoolslag. Sinds april 2011 heeft zij bij het NOC/NSF de status van Nationaal Talent. Na het behalen van zilver op de 50m schoolslag tijdens het Open NK in juni 2011 gaat ze met ingang van het nieuwe zwemseizoen zwemmen voor Eiffelswimmers PSV / NZE in Eindhoven. Oftewel het Nationaal Zweminstituut Eindhoven. Lianne hoopt zich hierdoor verder te kunnen ontwikkelen in de zwemsport.

startduik duiktoren strandbad

Partners zorgen gezamenlijk voor warm welkom

De gemeente Winterswijk blijft als eigenaar van het Strandbad verantwoordelijk voor diverse taken zoals het gebouwenbeheer en de groenvoorziening. Daarnaast zijn er meer partijen aan de slag. Stichting Zwembaden Winterswijk regelt het gebruik van het natuurbad en zorgt voor het toezicht op de veiligheid van alle badgasten. Stichting Behoud Strandbad blijft betrokken en gaat Stichting Zwembaden ondersteunen bij allerlei werkzaamheden zoals het schoonhouden van het bad, ondersteunen bij evenementen etcetera. Strandlodge is de exploitant van het paviljoen en runt hier een horecavoorziening en ook de kiosk op het strand. Alle partijen samen zorgen ervoor dat iedereen zich zeer welkom voelt op deze unieke plek.