Gemeente Hellevoetsluis


Gewijzigde gezondheid en het rijbewijs

Medische keuring en rijbewijs

Wie als 70-plusser graag auto wil blijven rijden, moet zich beslist een keer medisch laten keuren. Het is raadzaam om dit, vier maanden voordat het rijbewijs verloopt, te laten doen.

Vooral de categorie automobilisten (van alle leeftijden) van wie de gezondheidstoestand is gewijzigd terwijl het rijbewijs nog geldig is, verdienen extra aandacht. Mensen die te maken krijgen met bijvoorbeeld CVA's (beroerten), oogaandoeningen, multiple sclerose, dementie, maar ook suikerziekte of ADD/ADHD, doen er goed aan om dit tussentijds bij het CBR te melden. Voor hun eigen veiligheid en die van anderen, maar ook met het oog op hun verzekering. Wanneer er onverhoopt een ongeluk gebeurt en er komt een niet gemelde aandoening aan het licht, kan dat nare gevolgen hebben.

Deze zogenaamde tussentijdse melding kan men doen door het kopen van een Eigen Verklaring bij de gemeente. Een arts moet dan een aantekening hierop plaatsen.

Sinds 2005 is een medische keuring ook verplicht bij het behalen van en het verlengen van het rijbewijs C/D/E. Veel chauffeurs zijn hiervan niet op de hoogte en komen hier pas achter op het moment dat zij bij de gemeente het rijbewijs willen laten verlengen. Deze groep komt hierdoor in tijdnood. Heeft men dit rijbewijs beroepshalve nodig dan kan het helpen om een werkgeversverklaring of een uittreksel van de KvK naar het CBR te sturen waarin dit wordt vermeld.

Waar kan men terecht
Voor automobilisten uit Hellevoetsluis en omgeving die een makkelijke en voordelige manier zoeken, organiseert Regelzorg regelmatig een keuringsdag bij Woon- zorg centrum De Rozenhoek in Hellevoetsluis. De kosten bedragen EUR 35,00 met uitzondering van chauffeurs jonger dan 70 jaar met een zgn. `groot rijbewijs' zij betalen maximaal EUR 52,50 voor de keuring.

Locatie: Woon- zorg centrum De Rozenhoek, Langemeetstraat 6, Hellevoetsluis.
Data: 1 augustus, 12 augustus, 9 september en 14 oktober 2011.

Afspraak maken:
Een afspraak maken kan tijdens kantooruren met het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg,
via 088 - 23 23 300 of via www.regelzorg.nl. Let op: u kunt geen directe afspraak maken bij De Rozenhoek.

07/20/2011