Gemeente Hellevoetsluis


Subsidie voor Jan Plezier

De gemeente Hellevoetsluis stelt 4.000 euro beschikbaar aan de winkeliersvereniging `De Struytse Hoeck' voor een tijdelijke toeristische verbinding door middel van een paardentram tussen winkelcentrum de Struytse Hoeck en de Vesting.

Het bestuur van het winkelcentrum de Struytse Hoeck heeft samen met het museumplatform een
campagne opgezet om de komende weken aandacht te besteden aan het Napoleonjaar. Dit plan is
op 11 juli jongstleden aan wethouder Taal overhandigd.

Het project Historisch Hellevoetsluis loopt van 18 juli tot en met 1 oktober. Het doel van het project is dat de Hellevoetse musea extra aandacht krijgen en dat er een verbinding wordt gelegd tussen de Vesting en het winkelcentrum. Voor deze campagne en de samenwerking met het museumplatform heeft het bestuur van het winkelcentrum een begroting opgesteld.

De winkeliersvereniging vraagt een bijdrage aan de gemeente voor het leggen van de verbinding
tussen winkelcentrum en Vesting door middel van het rijden met een `Jan Plezier'. Deze paardentram zal gedurende vijf weekenden de verbinding maken. De vraag vanuit het winkelcentrum komt naar aanleiding van het Zomerbruistreintje van vorig zomerseizoen. De gemeente heeft toen een bijdrage geleverd aan deze toeristische verbinding. Voor 2011 is men niet tot overeenstemming over het treintje gekomen. Het winkelcentrum wil toch proberen die verbinding met de Vesting te leggen. Het is ook een bestuurlijke wens deze verbinding tot stand te brengen.

07/20/2011