Gemeente Kampen

Afsluiting Bregittenstraat / Plantsoenstraat

20-07-2011 Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het aanbrengen van een verwijderbare afsluiting voor gemotoriseerd verkeer. De verwijderbare afsluiting (een zogenaamde knip) komt ter hoogte van de woning Bregittenstraat 5 in Kampen. Door deze maatregel wordt het sluipverkeer naar de Stadsbrug geweerd.
De maatregel is in goed overleg met de bewoners tot stand gekomen. Zij konden kiezen uit 3 varianten om de knip te plaatsen. Het plaatsen van een fysieke afsluiting ter hoogte van de woning Bregittenstraat 5 (variant 2) had het meeste draagvlak. Met het uitvoeren van de maatregel kan gewacht worden tot de beroepstermijn is verstreken. De gemeente verwacht geen beroep en vindt dat de maatregel direct kan worden uitgevoerd.
Verkeerswethouder Treep: "Dit besluit is een uitwerking die past in het Verkeers Circulatie Plan (VCP) en de door de raad vastgestelde verkeersroutes, waarmee een volgende stap gezet wordt in de richting van een autoluwe binnenstad."
Vanaf woensdag 20 juli ligt het verkeersbesluit over de afsluiting van de Plantsoenstraat/ Bregittenstraat zes weken ter inzage. 20-07-2011