Gemeente Hardenberg

Sesamstraat in 3D

12 juli 2011

Van woensdag 20 juli tot en met zaterdag 23 juli 2011 maken 3D-streetpainters op de Markt in het centrum van Hardenberg een fraaie kunstwerk die het plein gaat sieren. Het wordt een mega grote 3D-tekening met een afmeting van 500 vierkante meter die in het teken staat van Sesamstraat.

Het centrum van Hardenberg krijgt 'diepte'. Vier dagen lang maakt een groep 3Dstreetpainters op de Markt afbeeldingen die uit het plaveisel omhoog lijken te rijzen of er juist diep in wegzakken. De 3D-artiesten zijn aan het werk te zien op woensdag 20 juli van 10.00 tot 20.00 uur, op donderdag 21 en vrijdag 22 juli van 09.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 23 juli van 08.30 tot 13.00 uur.

De 3D-streetpainters maken op de Markt een 500 vierkante meter grote tekening met Sesamstraat als thema. Zaterdagmiddag rond 13.00 uur leggen ze de laatste hand aan de megatekening. De 3D-illusies blijven, afhankelijk van het weer, nog geruime tijd te bewonderen.

Op woensdag 20 juli mogen de kinderen van de basisscholen zelf straattekeningen maken, want Sesamstraat is jarig en dat moet gevierd worden. Kinderen kunnen tijdens de Toren Kidsdag op woensdag 20 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur tekeningen maken op de Markt, hoek Oosteinde/Voorstraat, hoek Bruchterweg/Europaweg en voor de Oudheidskamer in Hardenberg.

Sesamstraat
Van 23 juli tot en met 21 augustus is Sesamstraat in Hardenberg. Bert, Ernie, Tommie, Elmo en Pino komen naar Hardenberg om te vieren dat Sesamstraat 35 jaar in Nederland is. In theater de Voorveghter is van alles te doen rond Sesamstraat Er wordt een tentoonstelling opgezet waar bezoekers een kijkje achter de schermen krijgen. Maar er is niet alleen veel te zien; er is ook van alles te doen. Kinderen kunnen dansen met Pino, tellen met Graaf Tel en jurkjes uitkiezen voor Ieniemienie.

Van 1 augustus tot en met 20 augustus is in theater de Voorveghter elke dinsdag en woensdag de speciale verjaardagsvoorstelling Het mooiste van Sesamstraat te zien. De voorstelling wordt twee keer per dag gespeeld. Meer info is beschikbaar op www.voorveghter.nl. Hier kunnen ook kaarten gereserveerd worden.