Evangelische Omroep

Nr. 170 Hilversum, 15 juli 2011

NATUURSERIE LIFE DEZE ZOMER PRIMETIME OP NEDERLAND 1 Life, woensdag 20 juli, 20.30 uur, Nederland 1

Vanaf deze zomer zendt de EO in tien delen de prachtige en wereldberoemde natuurdocumentaireserie Life uit. De serie is het vervolg op Planet Earth dat eerder van de Nederlandse kijker het predikaat 'best gewaardeerd' ontving. De natuurfilms zijn een aaneenschakeling van unieke, indrukwekkende en ontroerende beelden van de schepping. De beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. Geniet mee met deze onvergetelijke ervaring, vanaf 20 juli elke woensdag om 20.30 uur op Nederland 1.

Kijk voor filmpjes, foto's en informatie op www.eo.nl/life.

Eerste aflevering - 20 juli
In de eerste aflevering ondervinden drie jonge jachtluipaarden dat samenwerking een veel grotere prooi oplevert dan wanneer zij alleen op jacht gaan. Ook kuipcapucijnaapjes en tuimelaars blijken buitengewoon intelligent en creatief in het verschaffen van hun maaltijd. Verder toont de serie beelden van de uitzonderlijke manier van voortplanten van een zeldzame vliegensoort en de onvermoeibare zorgzaamheid van de aardbeikikker voor haar kroost.

Serie
In tien afleveringen toont de EO met de serie Life een opeenvolging van de mooiste natuurbeelden van over de hele wereld. Cameraploegen en wetenschappers reisden na een jaar voorbereiding drie jaar lang alle continenten van de wereld over om het leven van dieren en planten vast te leggen. Dankzij een bijzonder kwalitatieve opnametechniek van 2000 beelden per seconde worden vliegensvlugge jachtrituelen ongekend scherp en nauwkeurig uitvergroot. Life neemt de kijker mee door jungles, savannes, woestijnen en poolzeeën. De camera legt bijzondere beelden vast van de creatieve jacht van roofdieren op prooien die twee keer zo groot zijn, maar ook van perfect symmetrische paringsdansen en de inventieve lokmethoden van vogels wereldwijd.

Duurzaamheid
De EO is er trots op Life te mogen uitzenden. Duurzaamheid is voor de EO een belangrijk thema. De serie Life sluit hier naadloos bij aan. Op de programmasite van de serie komt dit thema onder de titel 'Duurzame Creatie' dan ook ruim aan bod. Verder geven enkele bekende christenen hier een reactie op een aflevering van Life en beschrijven zij hun visie op duurzaamheid. Bovendien zijn via deze site de Life DVD-box en het boek Life: Liefde voor de Schepping te bestellen.

Life, vanaf 20 juli elke woensdag om 20.30 uur op Nederland 1 Kijk voor meer informatie vanaf 30 juni op www.eo.nl/life.
---
Noot voor redactie,