Gemeente Oirschot

Afvalinzameling wordt makkelijker

Nieuwe gezamenlijke overeenkomst huisvuilinzameling Kempengemeenten

Â

Â

Sinds 2006 wordt het huisvuil in de Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden) opgehaald door Van Kaathoven Transport uit Sint-Oedenrode. De huidige inzamelovereenkomst loopt af op 31 december van dit jaar. Vanwege de goede samenwerking is die inzameling weer gezamenlijk Europees aanbesteed.

Â

Van de 4 bedrijven die hebben ingeschreven, was Van Kaathoven Transport B.V. uit Sint-Oedenrode de goedkoopste. Daarmee blijft Van Kaathoven ook de komende 5 jaar weer het huisvuil in de Kempen ophalen. De nieuwe overeenkomst is ondertekend voor de periode 2012 tot en met 2017.

Â

Andere wijze van inzamelen: het wordt makkelijker

Vanaf 1 januari 2012 worden restafval, gft-afval én kunststof verpakkingsafval voortaan elke 2 weken in één keer opgehaald. Dat gebeurt met een zogenaamd 3-kamervoertuig. Dat is een vrachtwagen die bestaat uit 3 afzonderlijke compartimenten zodat het afval niet met elkaar wordt vermengd. Voortaan hoeft u dus niet meer na te denken âwelk afval wordt er vandaag ook al weer opgehaald?â Meer informatie hierover volgt na de vakantieperiode.

Â

Â

Â