Dura Vermeer

Eemnes - 20 juli 2011

Bitumenlaboratorium geopend

Directeur Niko Poolen van Dura Vermeer Deelnemingen heeft op feestelijke wijze het nieuwe en geavanceerde bitumenlaboratorium van het Centraal Laboratorium, dat gehuisvest is op het terrein van asfaltcentrale De Eem (APE) in Eemnes, geopend.

Dura Vermeer Infrastructuur investeert als eerste van de vijf grote civieltechnische aannemers stevig in bitumentechnologische kennis, om zodoende unieke kennis te verkrijgen die in de toekomst de concurrentiepositie kan versterken. Om deze reden is het dienstenpakket van de afdeling Kwaliteitsdienst/Advies&Ontwikkeling verder uitgebreid met een geavanceerd bitumenlaboratorium. Zo kan de afdeling, naast het uitvoeren van kwaliteitscontrole productontwikkeling en type onderzoek, de regio's van Dura Vermeer Infrastructuur nog beter van dienst zijn.

Bitumenlaboratorium
Het onderzoek naar betere asfaltmengsels wordt steeds wetenschappelijker. Een aantal jaren geleden is er overgestapt van empirisch onderzoek naar functioneel onderzoek, waarbij met behulp van geavanceerde apparatuur het gedrag van het complete mengsel zoals het in de weg ligt, kan worden onderzocht. De bindmiddeleigenschappen van asfalt kunnen van sterke invloed zijn op de functionele eigenschappen. Met de uitbreiding van het lab en de aanschaf van nieuwe apparatuur kan Dura Vermeer Infrastructuur deze bitumentechnologische kennis in eigen beheer gaan opbouwen.

---