Dienstenbond CNV

Nieuws

19 juli 2011

ABU cao vaste medewerkers - Leden stemmen voor

De leden van CNV Dienstenbond hebben nipt voor het eindbod, dat neutraal was voorgelegd,gestemd. Hiermee is er een nieuwe cao voor vaste medewerkers in de uitzendbranche. Graag zouden wij jullie nogmaals willen attenderen op de roadmap, als bijlage meegestuurd. Graag zouden wij een kadergroep willen samenstellen om de fundamentele discussie omtrent de roadmap te voeren met werkgevers. Jij kunt je hiervoor aanmelden.

De leden van alle drie de aanwezige bonden hebben voor het eindbod van de werkgevers gestemd. De leden van CNV Dienstenbond waren het meest kritisch en hebben het nodige aan te merken op het eindbod. Met name het loonbod wordt als onvoldoende ervaren.

Ondanks het, veelal terechte commentaar, heeft een meerderheid van de leden voor het eindbod gestemd. Hiermee is de nieuwe cao van kracht.

Belangrijkste Afspraken
Hieronder vindt je de belangrijkste punten van het eindbod. In de bijlage kun je het gehele eindbod vinden. De nieuwe cao heeft een looptijd van 18 maanden, dus van 1 april 2011 tot 1 oktober 2012.

Salaris Er komt een totale loonsverhoging van 2,25% verspreidt over drie verschillende momenten.
Per 1 juli 2011 : 1%
Per 1 januari 2012 : 1%
Per 1 juli 2012 : 0,25%

Jeugdschalen De jeugdschalen voor 18 en 19-jarigen zullen worden afgeschaft. Dit betekent dat de jeugdschaal voor 20-jarigen ook zal gelden voor 18- en 19-jarigen.

Roadmap Er zal een vernieuwingagenda worden opgesteld voor de nieuwe cao in 2012.

Roadmap
Er bestaat een behoefte om de cao te vernieuwen en meer van deze tijd te maken. Voor de volgende onderhandelingen, die waarschijnlijk medio 2012 zullen starten, gaan werkgevers en werknemers (lees: CNV Dienstenbond) een fundamentele discussie aan betreffende alle bepalingen in de huidige cao. Er zullen hierbij geen taboes zijn, alles moet besproken kunnen worden.

Om de wens van de leden zo goed mogelijk te behartigen willen wij graag, speciaal voor dit traject, een kadergroep opstellen. Jij kunt je aanmelden door een email te sturen naar het onderstaande adres.

Wat wordt er van jou verwacht in de kadergroep? Als werknemer in de uitzendbranche ben jij ervaringsdeskundige. Jouw kennis is van grote waarde voor de cnv onderhandelaar. Door jouw kennis te delen en de cao goed te kennen kunnen we gezamenlijk de belangrijkste punten van de leden formuleren om deze zo goed mogelijk te behartigen. Mogelijk wil jij zelfs deelnemen aan de onderhandelingen. Ook dit zou eventueel tot de mogelijkheden behoren.

Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw reacties en vragen bij ons terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.