Gemeente Veere


Nieuws

Nieuwe route gevaarlijke stoffen

Onlangs is door het college van burgemeester en wethouders van Middelburg en de raden van de gemeenten Veere en Vlissingen een herziening van de route gevaarlijke stoffen vastgesteld. Dit is gedaan om de (verkeers)veiligheid en doorstroming van wegvervoer (van gevaarlijke stoffen) te optimaliseren.

De nieuwe route gevaarlijke stoffen loopt als volgt. Vanaf de A58, de afslag Arnestein II (afslag 38), naar de N57, via de Havenpoortweg loopt de routering verder naar de aansluiting van de N57 op grondgebied van de gemeente Veere.

Vanaf de N57 loopt er een aftakking van de routering over de eerste afslag Ampèreweg en vervolgens via de Herculesweg in noordelijke richting tot Eastman Chemical Middelburg. Vanaf Eastman dient dezelfde route terug gevolgd te worden.

Voor de gemeente Vlissingen geldt dat het deel van de route, dat loopt vanaf de Sloebrug via de Nieuwe Vlissingseweg richting Middelburg, komt te vervallen.

De bewegwijzering voor het vervoer van de gevaarlijke stoffen wordt zo spoedig mogelijk op de nieuwe route volledig aangepast en aangebracht.