Provincie Noord-Holland

Basisschoolleerlingen trappen op de rem

20 juli 2011 -

De provincie subsidieert verschillende projecten voor verkeerseducatie in Noord-Holland. Zo maken de gemeenten Opmeer en Hilversum kinderen `streetwise' met een subsidie van de provincie.

De gemeente Heerhugowaard ontvangt een bijdrage voor het project `Road Trip' en de gemeenten Heiloo en Beverwijk/Heemskerk krijgen geld voor een opfriscursus voor oudere automobilisten.

Verkeersveiligheid voor jong en oud
De provincie heeft in totaal EUR 1.091.813,- beschikbaar voor verkeerseducatieprojecten. Het grootste deel is aangevraagd door gemeenten en organisaties om te zorgen dat de Noord-Hollandse jeugd zich veiliger en bewuster gedraagt in het verkeer. Ongeveer EUR 62.500,- wordt besteed aan verkeerscursussen voor ouderen en mindervaliden.

Streetwise
Streetwise is een lespakket van de ANWB voor verschillende leeftijdscategorieën op de basisschool. Eén van de onderdelen van het project Streetwise is Hallo Auto. Kinderen van groep 5 en 6 leren over de invloed van reactietijd op de remweg door zelf te remmen vanaf de bijrijderstoel van een ANWB-lesauto.

Verkeersmarkt
Dit project laat brugklassers met elkaar de gevaarlijke kruispunten in de omgeving van hun nieuwe school in kaart brengen. Hierdoor worden zij zich bewust van de verkeerssituatie en de rol die zij daar zelf iedere dag in spelen.

BROEM
BROEM is een opfriscursus voor ouderen op het gebied van autorijden. Naast een aantal medische tests worden ouderen geïnformeerd over nieuwe wet- en regelgeving.

Overzicht van alle projecten

---