Provincie Noord-Holland

Nieuwe picknickplek bij pontje Buitenhuizen

20 juli 2011 -

Bij pontplein Buitenhuizen langs het Noordzeekanaal staan twee grote nieuwe picknicktafels. Ideaal om even uit te rusten na een fietstochtje of voor een stop onderweg.

In de tafelbladen van de banken is te lezen wat er in de omgeving is te zien aan landschappen, flora en fauna. De picknickbanken worden aangeboden door de gemeente Zaanstad en de provincie Noord-Holland. Het plaatsen van de banken maakt onderdeel uit van het project Tussen IJ&Z (tussen IJmond en Zaanstad), bedoeld om groene recreatie dichtbij huis te realiseren.

Oversteekplaats naar Spaarnwoude
Het pontplein is een overstapplaats voor mensen die naar Spaarnwoude gaan. In Spaarnwoude is 's zomers veel te doen. Zo zijn er parken, speelweiden, een klimwand, skipiste, zorgboerderij, kanobanen en een avonturenland. Meer informatie is beschikbaar op www.spaarnwoude.nl.

Knooppunt van fiets- en wandelroutes
Het pontplein is ook een knooppunt waar veel fiets- en wandelroutes samenkomen. Het is onderdeel van de nieuwe IJdijkenroute. Deze route loopt van de Jodenbreestraat in hartje Amsterdam door de Zaanstreek naar Beverwijk. Onderweg vindt u zogenaamde Quik Respons-codes waarmee u met een smartphone informatie kunt krijgen over het omringende landschap.

Vanaf het pontplein is het mogelijk om langs het Noordzeekanaal te wandelen tot het fort Zuidwijkermeer en vandaar langs de Vuurliniedijk naar fort Sint Aagtendijk in Beverwijk. Ook het streekpad Stelling van Amsterdam en het Noord Hollandpad komen langs pontplein Buitenhuizen.
---