Guinness World Records® kent Babylon.com een certificaat toe voor meeste de downloads van een vertaal software, met meer dan 100 miljoen gebruikers, tegelijkertijd met het betreden van de lijst met de 100 meest populaire websites wereldwijd

Persbericht van PR Newswire

NEW YORK, July 20, 2011 /PRNewswire/ --

Babylon.com, de wereldleidende aanbieder van taal oplossingen, zoals de populaire woordenboek - en vertaalsoftware [http://www.babylon.com ], kondigde vandaag aan dat het de grote mijlpaal van meer dan 100 miljoen gebruikers is gepasseerd. Ook heeft het bedrijf de lijst van top 100 websites op het internet bereikt en is het officieel de populairste desktop vertaalsoftware met een Guinness World Records(R) certificaat voor meeste downloads van een vertaalsoftwarepakket. Dit record is toegekend door Guinness World Records Limited.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20110719/468877 )

Rob Molloy, Director of Television, Guinness World Records:

"Deze nieuwe Guinness World Records-titel reflecteert het aanzienlijke bereik en de populariteit van de Babylon vertaaldiensten. Het is een grootse prestatie voor Babylon en komt vlak na recente records van Firefox, Facebook en Ustream. Zo zagen we dat Firefox 3.0 de titel voor meeste downloads van een software- applicatie binnen 24 uur verkreeg, Facebook de meeste likes op een Facebook paginatitel terugwon en dat Ustream benoemd werd tot de online service die de meeste video-inhoud opnam. Na de langste en kortste mensen in de wereld, zijn digitale records de records waar de meeste vraag naar is en het is overduidelijk dat het belang van deze records blijft groeien en groeien."

Dit is de 100 viering van Babylon.com - één van de top 100 websites op het internet met meer dan 100 miljoen gebruikers, en ondersteuning van 100 miljoen vertaalverzoeken per dag.

"Toen Babylon haar woordenboeksoftware lanceerde in 1997, hadden we nooit gedacht dat meer dan 100 miljoen mensen in meer dan 200 landen en gebieden onze software zou gebruiken", vertelde de directeur van Babylon Alon Carmeli.

"Een record zetten bij Guinness World Records zorgt voor een blijvend stuk geschiedenis. We zijn trots dat we dit gerealiseerd hebben", gaat Carmeli verder.

"De afgelopen 14 jaar, en nog steeds, hebben wij ons toegewijd aan de markt voor taaloplossingen. De groeiende populariteit en bruikbaarheid van Babylon zijn de grondvesten van onze leidende positie als de meest passende methode voor miljoenen mensen om de taalbarrière te doorbreken", gaat Carmeli verder.

"Onze deskundigheid en ons vermogen om continu onze producten te verbeteren en aantrekkelijk te maken voor het groeiende aantal gebruikers, maakt ons, Babylon, er zeker van dat wij een betekenisvolle toegevoegde waarde hebben om door te gaan in de tijden die komen", besluit Alon Carmeli.

Over Babylon.com

Babylon.com is een naamloze vennootschap opgericht in 1997. Het bedrijf is een leidende aanbieder van taaloplossingen, zoals online woordenboeken en vertaalsoftware , vertaalservices, taalverwervingsoplossingen, beter Engels schrijven en meer. Het Babylon.com gebruikersbestand overschrijd 100 miljoen installaties in meer dan 200 markten en ondersteunt 75 talen.

Contactpersoon voor de pers:
Dalia Preisler
Babylon Ltd.
+1-866-808-6361
Email: press@babylon.com

Babylon

CONTACT: .